Hírek

2005.04.21. 00:00

A teljes összeomlás szélén állt a BKV

Fennállt a veszélye annak, hogy a BKV Rt. az alapszolgáltatást nem tudja finanszírozni. Erre a közlekedési vállalat hivatkozott, amikor a hónap elején rendkívüli sürgősséggel négymilliárdos hitelt vett fel a Magyar Külkereskedelmi Banktól.

Zsidai P.

Vitéz Ágnes, a BKV kommunikációs igazgatója a Reggel kérdésére más megfogalmazást használt. „Az alapszolgáltatás nem volt veszélyben. Azonban pénzügyi oldalról az alapszolgáltatás ellátásához szükséges közműszámlák kiegyenlítéséhez szükség volt a hitel felvételére.”

A BKV idén tizenötmilliárd forint hitellel tudni teljesíteni üzleti terveit. Vitéztől megtudtuk, a négymilliárdot már tavaly felvették volna, azonban banki ajánlat hiányában ez nem sikerült. Így szállítói tartozások gyülemlettek fel, ezért feltétlenül szükség volt rá már az év elején. A Közbeszerzési Értesítőből azonban más okok is megtudhatók. Kevesebb pénz folyt be ingatlanjaik eladásából, bérletpénzből és a főváros is csak később adja a költségvetési támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!