Hírek

2005.04.18. 05:57

A megáradt Tiszába zuhant az autóbusz

Súlyos közlekedési szerencsétlenség történt péntek este a vajdasági Nagybecskerek és Újvidék között. A ZR 170-25-ös számú autóbusz húsz utassal beleütközött egy szabálytalanul előző kamionba. A busz áttörte a hídkorlátot, és az áradó Tiszába zuhant. Hárman meghaltak, 13 személy, köztük a busz vezetője eltűnt. Az utasok többsége magyar volt.

BAMA

Heten élték túl a szerencsétlenséget, köztük egy ötéves kislány. A gyerek azért tudott a felszínen maradni, mert macskanadrágjában légzsák képződött. A túlélők között van egy 68 éves férfi. Ő húsz éve egy balesetben elvesztette a karját, de sikerült felúsznia a folyó mélyéről. A mentésben segítettek a környékbeli pihenőházak lakói is.

A baleset miatt a hét végén szünetelt a Tiszán a hajóforgalom. A nagybecskereki önkormányzat a mai napot gyásznappá nyilvánította. Szombaton és vasárnap búvárok segítségével több kísérletet tettek az autóbusz kiemelésére, de sikertelenül. A szerencsétlenség színhelyét és a kórházat meglátogatták a köztársaság és a tartomány vezetői, köztük Boris Tadic szerbiai elnök is.

Megcsúszott a hóban

Szakadékba zuhant vasárnap egy svájci autóbusz a Svájcot Olaszországgal összekötő Nagy Szent Bernát-hágó felé vezető úton. 12-en életüket vesztették és 15-en megsérültek. A baleset délelőtt tíz óra körül történt. Az autóbusz vezetője elveszítette az uralmat a jármű felett, a busz többször megperdült, majd egy 150 méter mélységű szakadékba zuhant. Amint a jármű egymásután többször nekicsapódott a földnek, az utasok jó része kirepült belőle. A többiek a folyómederben kikötött roncsok között rekedtek. Sokan éppen annak köszönhetően maradtak életben, hogy kizuhantak a buszból. Az elsősegélynyújtók csak úgy tudták megközelíteni a buszt, hogy helikopterrel leeresztették őket. A baleset pontos oka nem ismert, de a legvalószínűbbnek az látszik, hogy a jármű a hó miatt csúszott meg.

a hídkorlátot, és az áradó Tiszába zuhant. Hárman meghaltak, 13 személy, köztük a busz vezetője eltűnt. Az utasok többsége magyar volt. Megcsúszott a hóban Szakadékba zuhant vasárnap egy svájci autóbusz a Svájcot Olaszországgal összekötő Nagy Szent Bernát-hágó felé vezető úton. 12-en életüket vesztették és 15-en megsérültek. A baleset délelőtt tíz óra körül történt. Az autóbusz vezetője elveszítette az uralmat a jármű felett, a busz többször megperdült, majd egy 150 méter mélységű szakadékba zuhant. Amint a jármű egymásután többször nekicsapódott a földnek, az utasok jó része kirepült belőle. A többiek a folyómederben kikötött roncsok között rekedtek. Sokan éppen annak köszönhetően maradtak életben, hogy kizuhantak a buszból. Az elsősegélynyújtók csak úgy tudták megközelíteni a buszt, hogy helikopterrel leeresztették őket. A baleset pontos oka nem ismert, de a legvalószínűbbnek az látszik, hogy a jármű a hó miatt csúszott meg. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!