Hírek

2005.03.09. 00:00

Olcsón kelnek el a paloták

Potom pénzen ad el a VI. kerület értékes ingatlanokat. Az alpolgármester szerint az önkormányzat így sok kiadástól megszabadul.

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="132"] Egymilliárdra becsülték, 328 millióért kelt el
[/caption]– Potom pénzen kótyavetyél el értékes ingatlanokat az önkormányzat – kesereg Gyenge Zsolt képviselő. – Az Andrássy út 3. szám 328 millióért, a 19. szám 280-ért, a 23. szám 445-ért, a 47. szám 150-ért cserélt gazdát. Hatvanöt tetőtér kelt el úgy, hogy a négyzetméterár nem érte el a tízezer forintot. A kerület tulajdonképpen felélte vagyonát.

Az Andrássy út 3. szám alatti Postamúzeum igazgatója nem akar beletörődni a dologba. Pert indítottak az önkormányzat és az ingatlan vevője ellen. A keresetben kérik, a bíróság mondja ki az adásvételi szerződés semmisségét. – Ez a közvagyon súlyos megkárosítása – mondja Kovács Gergelyné. – A palota legalább a tízszeresét éri annak, amennyiért elkelt. Arra sem látunk biztosítékot, hogy a múzeum megmaradhat. Pedig arra határozatban kötelezte a főváros a tulajdonost. A múzeum a múlt héten értesítést kapott az önkormányzattól: ezentúl az új tulajdonosnak, az A3 Expressz Kft.-nek fizesse a bérleti díjat. A kft.-ről vajmi keveset lehet tudni.

– Ez egy projektcég – mondja Fürst György beruházásokért felelős alpolgármester. – Ingatlanügyletek lebonyolítására alakult. A 328 milliós ár reális volt. Az épület felújításra szorul, és bérlők is laknak benne. A műemlék palotákra a tulajdonosnak a törvény szerint rengeteget kell költeni. Az önkormányzat sok kiadástól szabadul meg, ha eladja őket. Különben sem fog onnan kerekeken elgurulni.

Fényűző berendezés: freskók, üvegablakok

Az Andrássy út 3. szám alatti palotát az adásvétel előtt az értékbecslő 1,2 milliárd forintra becsülte – mondta el Kovács Gergelyné. A gazdag sváb Saxlechner család egykori otthona Czigler Győző tervei alapján épült a 19. század végén. A lépcsőház freskói Lotz Károly alkotásai, az ólomüveg ablakokat Róth Miksa készítette.

Rados Virág Fényűző berendezés: freskók, üvegablakok Az Andrássy út 3. szám alatti palotát az adásvétel előtt az értékbecslő 1,2 milliárd forintra becsülte – mondta el Kovács Gergelyné. A gazdag sváb Saxlechner család egykori otthona Czigler Győző tervei alapján épült a 19. század végén. A lépcsőház freskói Lotz Károly alkotásai, az ólomüveg ablakokat Róth Miksa készítette. Egymilliárdra becsülték, 328 millióért kelt el -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!