Hírek

2005.03.09. 00:00

Lézerből épül májusban a Bárki hídja

Izing Antal

Amikor Pál Zsuzsanna Rebekával (33) tegnap délelőtt beszélgettünk, kért egy kis időt. Hiszen akkor alig öt perce tudta, hogy a Hints Egyesület színeiben megnyerte a Miniszterelnöki Hivatal budapesti hidakra kiírt ötletpályázatát.

Rebeka a Képzőművészeti Egyetem intermédia szakán szerzett diplomát 2000-ben, most a Zöld Kakas Művészeti Líceum tanára. Horváth Tibor művésztársával gyakran készítették lézerből szabadtéri partik díszletét. Rebeka terve szerint – amelyért háromszázezer forint jutalmat kap – a Lánchíd és az Erzsébet híd között félúton „épül meg” a lézerhíd. A budai lézerhídfő a Várbazár előtti rakpartszakaszon, a pesti lézerhídfő pedig a Korzónál lesz majd május elején látható az EU-csatlakozás egy éves évfordulója alkalmából. – Jelkép is egyben a Bárki hídja – mondta a Reggelnek a nyertes –, mert olyan, mint Magyarország Európához való csatlakozása. Van is, de mégsincs.

Három tervet javasolnak megvalósításra a bírák. Illés Imre az Erzsébet hídon, Kiss Géza Tamás a Lánchídon alkothat. A Bárki hídja azért lehet bárkié, mert Rebeka „slágergyanús” tervei szerint elhelyeznek egy felhasználóbarát szoftvert a Korzón. Onnan bárki, bármilyen hidat rajzolhat magának a Duna fölé – lézerfénnyel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!