Hírek

2005.03.14. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szeged NYELVTANFOLYAM

Ingyenes, szakmaspecifikus angol nyelvi képzés indul a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. A 180 órás oktatás március 24-én kezdődik. A tanfolyamot a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium és az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány
9,5 millió forinttal támogatta. A képzésben egyéni, kis- és közepes vállalkozók és alkalmazottaik vehetnek részt. (fc)

Eger INTERNET FIESTA

Március 16-án kezdődik az internet népszerűsítését célzó világméretű rendezvénysorozat,
az Internet Fiesta. A programhoz csatlakozott a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár is, ahol tíz napon át várják rendezvényekkel az érdeklődőket. Ez alatt az idő alatt valamennyi könyvtárlátogató 30 percig ingyen használhatja az internetet. A nyitó napon este 10-ig tart az éjszakai internetbarangolás. (ss)

Debrecen ÚJRAÉLESZTÉS

Újraélesztési interaktív műhely alakult a debreceni egyetem Orvos és Egészségügyi Centrumában. Jövőbeni feladata az újraélesztésben járatos segélynyújtók képzése. A Reanimációs Interaktív Műhely a szíveredetű halálozás visszaszorításához és a túlélés javításához igyekszik hozzájárulni. (fc)

Jánoshida TÁMOGATÁS

Az alatytyai Bozóky János általános iskola, a jánoshidai általános iskolák és óvodák összesen 15 millió forint uniós támogatást nyertek. A pénzt hátrányos helyzetű tanulók esélyegyenlőségének biztosítására fordítják. Az összeget három részletben kapják meg. (mg)

Siófok ÉLMÉNYFÜRDŐ

A Balaton-part első fedett élményfürdőjének építéséről írtak alá szerződést. A kivitelező Strabag Rt. a héten birtokba is veszi az arany-parti munkaterületet. A wellnessfürdő több mint 1,1 milliárd forintba kerül.  – Jelentős lépés a fürdő a vendégvárás színvonalának emelése érdekében – közölte Balázs Árpád polgármester. (fc)

Kecskemét ÉV KÓRHÁZA

A kecskeméti megyei kórházat az év kórházának választották. A Magyar Kórházszövetség három kategóriában írt ki pályázatot. Az 1300–1700 ágyas, úgynevezett nagy kórházak versenyének győztese lett a megyei kórház. A megmérettetés különleges volt, mert a pályázatokat száznál is több szempont szerint bírálták el. Az elismerés a kórház mintegy kétezer dolgozójának szólt. (tv)

Gyula MEGNYITÓ

Victor Vasarely festőművész kiállításával nyílt meg a Tavaszi Fesztivál helyi programsorozata. A pécsi Victor Vasarely Múzeum gyűjteményéből több mint 20 kép került bemutatásra a Gyulai Várszínház kamaratermében. (ö)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!