Hírek

2005.03.21. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Kaposvár HAJLÉKTALANOK
Évről évre több a hajléktalan a városban. A legfrissebb számlálás szerint legalább háromszázan vannak. Egyharmaduk éhbérért, mondhatni rabszolgaként dolgozik, alkalmi megbízóknál, közölte Gulyás János, a kaposvári hajléktalangondozási központ vezetője. Az intézet most 900 ezer forint pályázati támogatást nyert el az otthontalanok támogatására. (mj)

Szentes VÁROSSZÉPÍTÉS
Közel egymilliárd forintból megújul a városközpont. Az önkormányzat ehhez pályázat útján a református egyházközséggel közösen 896 millió forint viszsza nem térítendő támogatást kapott. Felújítják a műemlék református nagytemplomot, idősek otthonát alakítanak ki, és befejezik a város központjában a Kossuth tér rekonstrukcióját. (mj)

Pécs PROSTITÚCIÓ
A rendőrség határozott fellépésének köszönhetően már csak elvétve látni a korábban megszokott utcákban kuncsaftra várakozó prostituáltakat. A szexipar persze mindezzel együtt nem szűnt meg, csak más, privát helyszíneken űzik. A rendőrség ezért nemcsak az utcákat ellenőrzi, hanem az olyan vendéglátóhelyeken is razziáznak, ahol a gyanú szerint prostitúciós tevékenységet is folytathatnak. (mab)

Lőrinci TERÜLETVITA
A település köteles közel ezerhektárnyi külterület átadni a Heves megyei Petőfibányának. A Fővárosi Ítélőtábla mostani ítélete egy közel tizenhét éve húzódó területi vitát zárt le. A két település 1988-ban vált szét, azóta nem tudtak megegyezni a hajdan közös terület megosztásán. (mj)

Szombathely FOTÓKIÁLLÍTÁS
A Magyar Távirati Iroda fotóarchívumából hat vidéki fotóriporter képeit mutatják be a Szombathelyi Tavaszi Fesztivál keretében megnyílt kiállításon. Az április 17-ig látható tárlaton természetesen szerepelnek a hírügynökség szombathelyi fotósának, Czika Lászlónak a felvételei is. (mj)

Tatabánya ÜGYÉSZSÉG
Létszámhiány van a Komárom-Esztergom megyei ügyészségeken, de a túlterheltség ellenére az elmúlt évben imponáló volt a teljesítményük, mondta Polt Péter legfőbb ügyész a 2004. évet értékelve. Megígérte, hogy a megyei ügyészi munkát ebben az évben négy főállású szakemberrel bővítik. (mj)

Debrecen REPÜLŐTÉR
A Debreceni Repülőtér fejlesztéséhez 220 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a Magyar Területi és Regionális Fejlesztési Hivatal. Az erről szóló dokumentum megérkezett a cívis város önkormányzatához, jelentette be Kósa Lajos polgármester. Debrecen saját költségvetéséből közel 180 millió forintot fordít idén a beruházásra. (mj)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!