Hírek

2005.03.02. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Költségvetés
A holnap 17 órakor kezdődő testületi ülésen a költségvetésről is szavaznak a képviselők. (kg)

II. kerület Kátyúzás
Az önkormányzat kezelésében lévő, nagyobb átmenő forgalmat lebonyolító utcák kátyúzását márciusban végzik el a kivitelezők. (kg)

III. kerület Lesz költségvetés
Összesen harminc napirendi pontot tárgyalnak a mai testületi ülésen. A képviselők a költségvetésről is szavaznak. (kg)

IV. kerület VÉRADÁS
A Vöröskereszt kerületi szervezete véradást szervez csütörtökön délelőtt 10 órától a Nádor u. 1. szám alatti MSZP-székházban. (nvzs)

V. kerület AKADÁLYMENTESÍTÉS
A tervek szerint ebben az évben a Szemere utcai iskolát, az Eötvös József Gimnáziumot, a Balaton utcai óvodát is megközelíthetővé teszik a mozgáskorlátozottak számára. (rv)

VI. kerület TESTVÉRVÁROS
Az olaszországi Lecce testvérvárosi kapcsolatot építene a kerülettel. A két város a hasonló világörökségi és műemlékvédelmi feladatok révén együtt léphetne fel az Európai Uniónál. (rv)

VII. kerület GÁZVEZETÉK
Rendbehozta a Garay tér 8. számú társasház gázvezetékét a téren építkező cég. A vezeték az építkezés miatt rongálódott meg. (rv)

VIII. kerület ÜLÉS
A képviselő-testület 2005. évi harmadik rendes ülését március 3-án 14 órától tartja a polgármesteri hivatalban. (dná)

IX. kerület BIZALOM
Horn Gábor, az SZDSZ koalíciós koordinációért felelős politikai államtitkára elmondta, hogy a ferencvárosi koalíciós viták ellenére pártja továbbra is bízik Gegesy Ferenc kerületi polgármesterben. (dná)

X. kerület KIRÁNDULÁS
Pannonhalmára és Bábolnára szervez egynapos buszkirándulást a KÖSZI március 20-án, vasárnap. Bábolnán a lovasmúzeu-mot, Pannonhalmán az apátságot látogatják meg. (dná)

XI. kerület Feszültségoldás
A testi-lelki egészség és egyensúly fenntartására tartanak szerda délután ingyenes foglalkozást az újbudai családsegítő központ Bogdánfy utcai épületében. (ka)

XII. kerület Iskolabemutatás
A leendő elsősöket és szüleiket várják bemutatóórákra szerda reggel a Németvölgyi úti általános iskolába. A foglalkozásokat a leendő osztályokban tanító pedagógusok tartják. (ka)

XIII. kerület KÖZMUNKA
Angyalföld idén az elmúlt évhez képest tíz százalékkal magasabb összeget fordít a közmunkára. A tervek szerint százhuszonegy munkanélkülit foglalkoztatnak. (nvzs)

XIV. kerület VILÁGHÁLÓ
Az eMagyarország program keretében internetkávézó nyílt a Stefánia Kulturális Központban. (nvzs)

XV. kerület Tájékoztatás
Pálinszki Antal, a kerület alpolgármestere, a Fővárosi Oktatási Bizottság elnöke tájékozódó látogatást tesz szerdán délután a Magyar–Kínai Iskolában. (pat)

XVI. kerület Hip-hop
A Jamland tánciskola várja a hip-hop tánc kedvelőit két korcsoportban. Tanárok: Thüdő és Mady. Foglalkozások: hétfő-szerda 17.00– 19.00 óra. Folyamatos a bekapcsolódási lehetőség. (pat)

XVII. kerület Tűzoltók
A képviselőtestület a tervek szerint a következő rendes ülésén hallgatja meg Hernádi Rafael tűzoltó alezredest. A kerületi tűzoltóság vezetője a 2004. év eseményeiről tart beszámolót a testület tagjainak. (pat)

XVIII. kerület FELÚJÍTÁS
Tavaly közel 40 milliót költöttek a kerületi művelődési házak felújítására. A Pestimrei Közösségi Házra 7,5 milliót, a Kondor Béla Közösségi Házra 10 milliót fordítottak. A Rózsa Művelődési Házban a felújításon túl egy kiállítótermet is kialakítottak. Mindez 20,2 millióba került. (vz)

XIX. kerület VÉRADÁS
A hétvégi véradásra megközelítően félszáz ember jelentkezett. Az akció lebonyolításában a Vöröskereszt munkatársai segítettek. (vz)

XX. kerület INTERNET
Megújult Pesterzsébet internetes honlapja. Az önkormányzat tervei és az előterjesztések is megtalálhatók. Újdonság, hogy az olvasók nyílt fórumon vethetik fel problémáikat. A hivatal illetékesei rövid idő elteltével ugyanitt válaszolnak valamennyi kérdésre. (vz)
 
XXI. kerület MUNKÁSTAGOZAT
A csepeli MSZP-szervezet alakuló munkás tagozatát Sipos György műszerész vezeti. Jelentkezni is nála lehet a Kossuth Lajos utca 67. szám alatti irodában. (vcs)

XXII. kerület SEGÍTSÉG
Fiatal munkanélküliek és pályakezdők klubja kezdi meg tevékenységét a KUSZÁ-ban ma 17 és 20 óra között. A foglalkozásokat a kerületi családsegítő szervezi. Információ a 207-6024-es számon vagy a helyszínen. (vcs)

XXIII. kerület GYORSABB ÜGYINTÉZÉS
A népjóléti osztályon az átszervezést követően nyolc területi ügyintéző látja el a feladatokat. Az egyes ügyintézőkhöz tartozó utcákat a választókörzetben nyilvántartott lakosságszám figyelembevételével határozták meg. Valamennyien azonos létszám ügyeit intézik. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!