Hírek

2005.03.31. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Üléseznek
A Budavári Önkormányzat képviselő-testülete ma délután ülést tart. A napirendi pontok között szerepel a Budavári Művelődési Ház új vezetőjének megválasztása. (kg)

II. kerület Támogatás
Horváth Csaba polgármester kezdeményezésére ezentúl a Jövő SC úszói az önkormányzat, a Vegyépszer és az FHB támogatásával készülhetnek megmérettetéseikre. A szakosztály frontembere a tizenöt esztendős Gyurta Dániel. (kg)

III. kerület Lejárt
A Zöldfelület-gondozási pályázatok benyújtásának határideje lejárt. A vissza nem térítendő támogatás legmagasabb összege kettőszázezer forint. (kg)

IV. kerület LÉTREJÖTT
Megtartotta alakuló ülését az Újpesti Városrendezési és Építészeti Tervtanács. Az építtetőket és a tervezőket érintő kérdésekben még a főépítészi iroda ad felvilágosítást. (nvzs)

V. kerület KÖZREND
Önálló közterület-felügyelet felállítását javasolja Bégány Attila képviselő. Szerinte a kerület sikeresebben lépne fel a szabálytalankodókkal szemben. (rv)

VI. kerület MACSKAKŐ
Régóta gondot okoz a közlekedőknek a macskaköves Podmaniczky utca. Az önkormányzat a közeljövőben útfelújításokat tervez, s ezen a szakaszon is aszfaltburkolat lesz. (rv)

VII. kerület SZEMÉTGYŰJTŐK
Újabb kétszáz köztéri szemétgyűjtőt helyez el az önkormányzat a kerületben. A környezetvédelmi minisztériumtól tavaly nyert pályázati pénzen a szelektív hulladékgyűjtés is zajlik. Mintegy negyven társasház kap e célra edényeket. (rv)

VIII. kerület GONDOZÁS
A Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat (JESZ) csütörtökönként 8-12 óra között az Auróra utcai szakrendelőjében ingyenes tanácsadást és gondozást tart kismamáknak. (dná)

IX. kerület DÖNTÉS
A József Attila lakótelep Városrészi Önkormányzat úgy döntött, hogy a 2005. évi Föld napja alkalmából meghirdetett lakossági akcióban a lakótelepi szociális és egészségügyi intézmények is részt vehetnek. (dná)

X. kerület MÓDOSÍTÓ JAVASLAT
Andó Sándor polgármester javaslatot tett a Kőbánya–Ligettelek–Kolozsvári u.–Harmat u.–Kőrösi Csoma Sándor út–Szent László tér–Állomás u.–Korponai u. által határolt terület építési szabályzatának és rehabilitációs tervének módosítására. (dná)

XII. kerület Bezártak
A Hegyvidéken megszűnt a Csörsz utca elején lévő vegyesbolt és ruhajavító üzlet, az Apor Vilmos téri bevásárlóközpontban viszont megnyílt egy ruhajavító. (ka)

XIII. kerület ELISMERÉS
A Köz Szolgálatáért Érdemjel ezüst fokozatát adta át Prechlik Lajosné önkormányzati képviselőnek dr. Tóth József polgármester. Az elismerést a pénzügyi bizottságban végzett tevékenységéért ítélték oda. (nvzs)

XIV. kerület KERTÉSZKEDŐKNEK
Virágvásárral egybekötött orchidea- és broméliakiállítást tartanak péntektől vasárnapig a Vajdahunyadvárban. Az érdeklődők tanácsot kaphatnak a növények gondozására. (nvzs)

XV. kerület Várostervezés
A Rákospalotai Ipartestület és a Gazdakör nyílt vitát tartott a rákospalotai városközpont terveiről. Az elképzelést Balázs Zoltán főépítész ismertette. (zsip)

XVI. kerület Testületi ülés
Április 5-én tartja soron következő ülését az önkormányzat képviselő-testülete. (zsip)

XVII. kerület Gimikoncert
A Balassi Bálint Gimnázium növendékei adnak rockkoncertet pénteken a Csekovszky Árpád Művelődési Házban. (zsip)

XVIII. kerület PÁLYÁZATÍRÓK
Információs központ nyílik Lőrincen. A vállalkozások többek között európai uniós pályázatok megírásához és beadásához kaphatnak segítséget. (vz)

XIX. kerület Áramszünet
Az Elmű tájékoztatása szerint a kerületben végzett munka miatt a mai napon 7.45-14.20 között áramszünet lesz. Az intézkedés a Hungária u. 40-44-es, a Baross u. 68-82-es és 73-79-es, valamint a Vágóhíd u. 2-8-as házait érinti. (vs)

XX. kerület TŰZOLTÓK
Viharkárok és műszaki mentések kötötték le tavaly a pesterzsébeti tűzoltók energiáit. Az elmúlt évben 171 alkalommal kellett mentés miatt kivonulniuk, tűzeset azonban csak öt volt a kerületben. (vz)

XXI. kerület PÁLYÁZAT
Az önkormányzat pályázatot hirdetett az utcai zöldsávok szebbé tételére. Nevezni jelentkezési lap benyújtásával lehet, amely megtalálható az interneten (www.csepel.hu), vagy átvehető a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodáján. (vcs)

XXII. kerület ÖSZTÖNDÍJ
A kerületben élő fiatal előadóművészek, valamint zene-, képző- és iparművészek támogatást kaphatnak az önkormányzattól. Az ösztöndíj összege havi 20 ezer forint. A részletekről felvilágosítást ad Radnayné A. Amarilla közművelődési csoportvezető a 229-2687-es telefonszámon. (vcs)

XXIII. kerület KÉZIMUNKA
Még lehet jelentkezni a hétfőn kezdődő amatőr kézimunka-kiállításra, amelyet a soroksári Független Női Szövetség szervez. A kiállítás helye a Táncsics Művelődési Ház, felvilágosítást ad Halász Jánosné a 287-2508-as telefonszámon. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!