Hírek

2005.02.14. 08:19

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Leendő elsősök
Hamarosan az önkormányzat honlapján (www.budavar.hu) is megjelenik az a tájékoztató, amelyből a leendő iskolások, óvodások részletesen megismerkedhetnek a kerület oktatási intézményeivel. (kg)

II. kerület Vihar pusztította
Milyen volt és mivé lett a Magas-Tátra címmel időszakos kiállítást rendeznek a Szemlő-hegyi barlangban. A február végéig látogatható tárlat ingyenesen tekinthető meg. (kg)

III. kerület Lába kelt
Elveszett a kerületi Szerb Kisebbségi Önkormányzat kétnyelvű bélyegzője. Többen attól tartanak, hogy esetleg viszszaélhetnek a hivatalos pecsétekkel. (kg)

IV. kerület ORSZÁGHÁZNÉZŐ
Pettkó András MDF-es országgyűlési képviselő csoportos parlamenti látogatást szervez február 19-én, szombaton. A program ingyenes; az érdeklődők a 441-51-61-es telefonszámon jelentkezhetnek. (nvzs)

V. kerület ÚJ ÉPÜLET
Hamarosan lebontják a Magyar Posta Arany János utca sarkán álló egykori irodaépületét. Az ingatlan helyén luxuslakásokat, üzleteket magába foglaló létesítményt terveznek. Lesznek éttermek és mélygarázs is. (rv)

VI. kerület ÚJ FÁK
Idén a Főkert a főváros megbízásából befejezi a Kodály körönd és a Hősök tere közti szakaszon is az Andrássy úti fasor felújítását. Tavasszal kezdik a munkát. (rv)

VII. kerület KAPCSOLAT
A szülő–gyermek kapcsolat ápolásában, a válás idején zajló konfliktusok kezelésében is segít a Kapcsolat Alapítvány. A szervezet az Erzsébetvárosi Nevelési Tanácsadó keretein belül, az Osvát utca 3. alatt működik. (rv)

VIII. kerület MUZEÁLIS KÉSZÜLÉKEK
A Köztársaság téri Gázmúzeum időszaki tárlata a két világháború közötti gázkészülékeket mutatja be. Hétfőnként 9–14 óra között, keddtől vasárnapig bejelentkezés után látogatható. (dná)

IX. kerület ZENE
A Török Pál utcai Kosztolányi Kulturális Központban szerdánként délután 5-től a Benkó Dixieland Band játszik. (dná)

X. kerület SEGÍTSÉG
A Sziszifusz Alapítvány azoknak segít, akik lakásukat díjhátralék miatt nem tudják fenntartani. Az alapítvány a Kőbányai Családsegítő Szolgálat irodájában tart ingyenes tanácsadást szerdán 9 és 13, csütörtökön 13 és 18 óra között. (dná)

XI. kerület Születési támogatás
Gyermekenként 54500 forint születési támogatást kaphatnak a XI. kerület polgárai. Az újbudai önkormányzat így igyekszik enyhíteni a kisbaba érkezése körüli anyagi terheket. (ka)

XII. kerület Megszűnt üzletek
Végleg bezárt a MOM Park Bevásárlóközpont Alkotás utcai bejáratánál lévő hírlap-, dohány- és papíráruüzlet, valamint a Kiss János altábornagy utca 26. alatti cukrászda. (ka)

XIII. kerület KÖZPONTOSÍTÁS
Átszervezik a szociális és gyermekjóléti intézményeket Angyalföldön. Szociális szolgáltatóközpontot és egy prevenciós központot hoznak létre. Megszűnnek a gondozási központok, a családsegítő, valamint a szociális foglalkoztató. (nvzs)

XIV. kerület RENDEZVÉNY
Fánkvásárral és kézműves foglalkozással télbúcsúztató ünnepséget tartanak a ajdahunyadvárban kedden. A délelőtt 10 órától kezdődő program keretében fellép a Márkus Színház és a Tükrös együttes is. (nvzs)

XV. kerület Ruhaosztás
Szociális akciót tart ma reggel héttől délután ötig a Vöröskereszt újpalotai szervezete. (pag)

XVI. kerület Testület
A következő testületi ülést február 15-én tartják a polgármesteri hivatalban. Az előterjesztések között szó esik a Pálfi Jánosról készülő szobor felállításáról. (pag)

XVII. kerület Díszpolgár
A február 17-i testületi ülésen többek között módosítják a XVII. kerület díszpolgára cím alapításáról szóló rendeletet. (pag)

XVIII. kerület FOGADÓÓRA
Rendhagyó fogadóórát tart a Havanna lakótelep három önkormányzati képviselője. Feitl István, Hámori Tibor és Szlifka Gábor (MSZP) várja az érdeklődőket beszélgetésre. (vz)

XIX. kerület KÖ-KI
A polgármester megígérte, hogy tájékoztatja a lakosságot arról, hogy pontosan mi is épül a Kőbánya-Kispest metróállomásnál. A kispestiek nevében Tímár Béla nyolcszáz tiltakozó aláírást adott át a képviselő-testületi ülésen. (vz)

XX. kerület Úttervek
Idén tíz kilométer földutat aszfaltoznak le Pesterzsébeten. Az önkormányzat költségvetésében 466 millió forintot különítettek el erre a célra. (vz)

XXI. kerület VÉRADÁS
A Vöröskereszt csepeli székházában véradónapot rendez február 16-án, 9–16 óra között. A véradók személyi igazolványukat és TAJ-kártyájukat vigyék magukkal. (vcs)

XXII. kerület BÁL
Nagy sikerű farsangi bált rendezett az önkormányzat hivatala dolgozóinak. A tombolán két Reggel-előfizetést is kisorsoltak. (vcs)

XXIII. kerület Költségvetés
Holnap tartják testületi ülésüket a képviselők. A polgármester előterjesztésében tárgyalnak az idei költségvetés tervezetéről is. (vcs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!