Hírek

2005.02.03. 00:00

Egyelőre semmi sem biztos

Az MSZP egyik kaposvári önkormányzati képvise-lője tegnap a történeti levéltárban betekintett a Szita Károly múltjára vonatkozó iratokba.

Árpási Zoltán

Januárban ismeretlen egyén egy 1989 őszén, Szita Károly lakásán talált és sebtiben lefénymásolt levelet küldött az egyik internetes újságnak. Ez Krakus Péter aláírással ügynöki jelentést tartalmazott. Állítása szerint az írás azonos Szita Károlyéval. Kaposvár fideszes polgármestere tagadta, hogy ügynök lett volna. Egyesek kétségbe vonták, hogy 1989-ben egy magánlakásban fénymásoló lehetett, mások arra figyelmeztettek, hogy az illető nem besúgó volt, hanem kémelhárító.

A polgármester a történeti levéltárból kikérte az iratait és lehetővé tette, hogy azokba mások is betekintsenek. Tegnap Harján Dávid kaposvári szocialista önkormányzati képviselő – megismerve az iratokat – bocsánatkérésre szólította fel Szita Károlyt. A polgármester hamisítványnak nevezte a dokumentumot. Közölte: bírósághoz fordul. Tóth András, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő államtitkár visszautasította, hogy hamisítványokról lenne szó. Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke is megszólalt. Azt mondta: „számukra egyre kínosabb az ügy, döntsön a bíróság!”

Árpási Zoltán -->

Címkék#Vélemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!