Hírek

2005.02.10. 06:51

Demszky és Gyurcsány dicsérte egymást

Zsidai P.

Budapest középtávú városfejlesztési programját tegnap együtt jelentette be Gyurcsány Ferenc, Demszky Gábor és Molnár Gyula fővárosi biztos a Parlamentben. A miniszterelnök szerint sikeres Budapest nélkül nincs sikeres Magyarország, ezért van szükség a Podmaniczky Frigyesről elnevezett tervre.

A főpolgármester a Nemzeti Fejlesztési Tervből huszonnégy illeszkedő elemet emelt ki és tett le a kormányfő asztalára. A fontosabbak, amelyeket a főváros szeretne 2013-ig megvalósítani: aquincumi híd, ötös metró, ferihegyi gyorsvasút, volt iparterületek beépítése. Demszky nem fukarkodott a hízelgő megjegyzésekkel.

Kijelentette, hogy a Gyurcsány-kormány összes elődjénél többet tett, tesz és fog tenni a fővárosért. Molnár Gyula megosztotta jó érzéseit a jelenlevőkkel, amiért hármuknak sikerült öszszehozni a tervet. „Ezzel bizonyítottuk, hogy az elmúlt heteket nem tétlenül töltöttük” – közölte a hallgatósággal. Molnárék azon lesznek, hogy a 2006-os parlament elé kerüljön a kétszintű közigazgatási rendszer, a forrásmegosztás és a régiók átalakításának tervezete. Csak a szükséges pénzről nem beszéltek a vezetők.

Kérdezz máskor!

Arról sem a miniszterelnök, sem a főpolgármester, sem Molnár Gyula nem tájékoztatta a jelenlevőket, hogy a kormány támogatása mennyi pénzt jelent Budapestnek. Mielőtt bárki kérdezhetett volna, Gyurcsány Ferenc udvariasan kiterelte vendégeit, és mutatta a kijárati ajtót. Ami biztos, Demszky a magántőkének komoly szerepet szán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!