Hírek

2005.02.17. 00:00

Befagyott az NHL

Idén nem lesznek mérkőzések az észak-amerikai jégkorongligában, az NHL-ben. A liga elsőszámú vezére, Gary Bettman tegnap törölte az idényt.

Szabó T.

Pedig az elmúlt két napban felgyorsultak az események,
s olyasmi történt, amelyre senki sem számított. A játékosszerve-zet (NHLPA) hatalmas enged-ményt tett, elfogadta a fizetési sapka bevezetését, vagyis a bérek maximalizálását, holott erről korábban hallani sem akart. Hozzájárult ahhoz, hogy egy csapatban az összkereset ne haladhasson meg egy bizonyos összeget. Az elmúlt napokban szinte szüntelenül tárgyaltak a felek.
A liga utoljára 42,5 millió dollárban szabta meg ezt a határt, vagyis a fizetési sapkát. A játé-kosszervezet ezt visszautasítot-ta és tett egy 49 millió dolláros ajánlatot.
– Ha minden gárda kihasználná a játékosok által javasolt
49 millió dolláros bérplafont, akkor ott tartanánk, mint tavaly
– fogalmazott Bettman, vagyis kitartott a saját ajánlatuk mellett. Tegnap a játékosszervezet nem tett új ajánlatott, mire Bettman  lefújta a szezont. 

Maradnak a Ferencváros kanadai játékosai

A National Hockey League (NHL) idei szezonjának törlése némiképp a magyar bajnokságot is érinti. Ez azt jelenti, hogy a Ferencváros két tengerentúli játékosa, a kanadai Rob Niedermayer

és unokatestvére, Jason Strudwick biztosan szerepel a zöld-

fehéreknél. Ha az NHL-ben megegyeztek volna a felek, akkor a két

hokis azonnal indult volna vissza az Egyesült Államokba.

Szabó T. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!