Hírek

2005.01.29. 00:00

Vége felé jár a parkolni vágyó autósok türelme

Mi az, amit még eltűrnek a fővárosi autósok és hol van a határ? Ezt a kérdést az utóbbi időben egyre több gépjármű-tulajdonos teszi fel magának. A héten felgyorsultak az események a budapesti parkolási gondok körül.

Balaton Balázs

A közgyűlés megszüntette a szombati fizetést. Indok: nem vált be az az elképzelésük, hogy hétvégén nagy a forgalom és nagy lesz a haszon is. Csak azért, hogy mindenki értse: ha többen parkoltunk volna a fizetős övezetekben, akkor nem törölték volna el. A másik változás: kiterjesztik bizonyos parkolóterületek határait. Így Angyalföldön a patakparton, az eddig kihalt parkolókban is felállítják az automatákat. Amelyek, valljuk be, vagy működnek, vagy nem. Tegnap a szerkesztőség előtt a Centrum kék gépe nem működött. Hívtam az automatára ragasztott telefonszámot, hogy bejelentsem. Negyedóra után feladtam. Senki nem vette fel, még az üzenetrögzítőre sem lehetett rábeszélni. A parkolóőr pedig büntetett. Időnként az az érzésem, hogy tesztelik az autósokat. Hol a tűréshatár, meddig mehetnek el? Szerintem lassan a vége felé közelednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!