Hírek

2005.01.26. 00:00

Újjászületett a Király utca

Ma délben adják át az újjávarázsolt Király utcát. A hatszázmilliós beruházás két kerület és a főváros összefogásával jött létre.

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Jólesik a séta a tetszetős díszburkolaton. A felújítás nyomán vonzó lett a történelmi belváros patinás utcája. Hamar a fővárosiak kedvencévé válhat.
[/caption]Gyönyörködve sétálhat végig a járókelő az elmúlt hónapokban újjávarázsolt Király utcán. Az aszfaltot a Deák tértől a Nagymező utcáig díszburkolatra cserélték. Korhű kandelábereket, kényelmes padokat, tetszetős szemétgyűjtőket állítottak fel. Az úttest forgalmát fekvőrendőrök csillapítják, a felszín alatt pedig felújították a vízvezeték- és csatornarendszert.

A Király utca Terézváros és Erzsébetváros határán húzódik. A hatszázmillió forintos beruházás a két kerület és a főváros közös vállalkozása, mondta el Verók István (55) VI. és Hunvald György (39) VII. kerületi polgármester. A költségek kilencven százalékát a főváros, tíz százalékát a kerületek állták. A felújítás fontos célja olyan környezetet teremteni, amely vonzza a vállalkozásokat. A Ráday utca példáján elsősorban a kis boltokra, kávéházakra, galériákra számítanak.

Kellemes a séta, de a házakat is fel kellene újítani

Gombaszögi Ildikó (40) közgazda: Csak ámulok és bámulok. Tizenöt évig laktam itt, de nem lehetett így sétálni. A rossz levegő miatt Kispestre költöztünk a gyerekkel.

Farkas Gyula (31) fogorvos: Szebb lett. Tetszenek a kandeláberek. A forgalomcsillapításnak hála, csendesebb az utca. A homlokzatokon kellene javítani.

Bencze Ákos (68) erdész: Én még emlékszem a régi Király utcára. A mostani szellősebb, nyugodtabb, tisztább. Szép dolog, hogy rendbe hozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!