Hírek

2005.01.12. 06:54

Újabb tragédia a sivatagban: meghalt az olasz Fabrizio Meoni

Három nap alatt a második haláleset történt a Szaharában. Ezúttal a korábbi kétszeres győztes olasz motoros, Fabrizio Meoni halt meg.

BAMA

Az idei Dakar gyásszal kezdődött, hiszen a tavalyi Fáraó-ralin elhunyt háromszoros bajnok, Richard Sainct tiszteletére nem adták ki az egyes számot. Aztán január 6-án a spanyol José Manuel Perez sérült meg halálosan a Zuérat–Tisit szakaszon.  Kedden pedig a Dakar történetének egyik legnagyobb alakja, a kétszeres győztes (2001, 2002) olasz Fabrizio Meoni vesztette életét Atar közelében.

A ködös időjárás miatt alig kétharmadára, 400 kilométeresre rövidített gyorsasági szakasz 184. kilométerénél elesett, és megállt a szíve. A 47 éves legendát a fél óra múlva megérkező mentősök próbálták újraéleszteni, de 45 percnyi hiábavaló próbálkozás után kénytelenek voltak feladni a küzdelmet.

Hogy valami jót is írjunk: a magyarok parádésan szerepelnek! Az Atar és Kiffa közötti szakaszon a Palik, Darázsi kettős a 27., a Kis, Czeglédi páros a 33. helyen ért célba. A Szalay, Bunkoczi kettős kissé lemaradva, a 34. helyen hozta be az Opelt, összetettben azonban továbbra is az első húszban vannak, a 16. helyen. A gyakorlatilag utcai Mitsubishivel induló Liszi, Rack kettős kora este még a sivataggal hadakozott.

Két motorosunk, Nagy Péter és Varga Ákos egyaránt remekül tartja magát élete első Dakar-raliján. Előbbi a 49., míg utóbbi a 26. helyen fejezte be a 400 kilométeres szelektív szakaszt. Autósaink közül a 10. szakasz után ketten is az első húszban voltak: Palikék a 15., Szalayék a 18. helyen álltak.

A 11. szakaszon remeklő Palik, Darázsi páros még javítani is tudott összetettbeli helyezésén: a kék Nissannal a 13. helyen álltak késő délután. A fantasztikusan versenyző Kis Sándor, Czeglédi Péter kettős még Európában kapott egy hétórás büntetést, most pedig már az összetett rangsor 24. helyén állnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!