Hírek

2005.01.13. 00:00

Tekintélyüket veszíthetik a köztársaság ügyészei

Eggyel nőtt tegnap azon rendőrtisztek névsora, akiket felmentett a bíróság, miután nem látta megalapozottnak az ügyészség vádját. Minden bizonnyal hozzátartozik a demokráciához, hogy ha bűncselekmény gyanúja merül fel bárki ellen, azt kivizsgálják a hatóságok.

Szemán László

Vádat is emelnek, ha úgy látják jónak. Csakhogy az ügyészek immár harmadszor vesztettek csatát a bíróság előtt. Így oda lehet a tekintélyük is. Valószínűleg sosem tudjuk meg, miért is vitték az ügyészek a bíróságig Sándor István volt alezredes esetét. Az államtitok mögé bújtatott ügyből csak annyit ismerhetünk, hogy a Papa néven ismert egykori fedett nyomozó nem követett el bűncselekményeket. A közvélemény természetesen kíváncsi lenne az okokra, hogy kinek állt útjában a parlament olajbizottságában tanúskodó egykori rendőrtiszt. Vélhetően az sem derül ki, miért hurcolták meg Bácskai Jánost, a maffiaellenes központnak mondott értékelő-elemző alakulat volt parancsnokát. Először lefokozták, elítélték, majd visszakapta a rangját, de a becsületét már soha nem adja vissza senki. Tegnap Molnár Csabát mentette fel a bíróság az ügyészség vádjai alól. Hogy mit keresett a vádlottak padján, arra Szebeni László bíró is kíváncsi volt. Meg is kérdezte az alezredestől, aki tanácstalanul csak széttárta a karjait. Bácskai Jánosról és Molnár Csabáról legalább azt tudjuk, hogy volt valami részük Kulcsár Attila lebuktatásában. A többit az olvasóra bízom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!