Hírek

2005.01.28. 08:01

Soltvadkertről indulva a Grand Slam-elődöntőig

Párosban már a finálé jogáért csatázhat, egyéniben az elődöntőbe jutás a tét pénteken Szávay Ágnes számára a melbourne-i Grand Slam-tenisztorna juniorversenyén.

Árvay Sándor

Öt esztendővel ezelőtt Kapros Anikó duplázott a fiatalok küzdelmeiben, most a 16 esztendős Szávay Ágnes igyekszik lemásolni honfitársa teljesítményét. A Soltvadkertről a tenisz miatt édesanyjával és szintén versenyző húgával a fővárosba költözött gimnazista csütörtökön az egyéni negyeddöntőben könnyedén verte előkelőbb helyen rangsorolt szlovák vetélytársát, párosban pedig állandó partnere, a cseh Frankova oldalán, az 1. kiemelt svájci–német duót búcsúztatta, szintén csak három játékot veszítve.
Nem váratlan a remeklés, hiszen a szőke diáklány ebben az évben már a felnőttek között is vitézkedett: a pesti WTA-versenyen Németh Tünde társaként döntős volt, ősszel pedig sorra szerezte egyéni ranglistapontjait. Olaszországban 10 ezer dolláros versenyt nyert (7 pont), Kínában pedig egy 50 ezer dolláros tornán volt elődöntős (19 pont).
– Egyszer szeretnék a legjobb tíz közé jutni a WTA-világranglistán – fogalmazta meg terveit. Aztán az év során elindult az úton. Kijelentette, hogy „aki valóban csúcsra akar érni, annak a tenisz jelenti az életét, mindent ennek a célnak az érdekében végez”.
Magániskolában magántanulóként diákoskodik, miközben előbb a Talentum TC, újabban a Vasas edzéseit látogatja, Ujhidy Zoltán, Kuharszky Zoltán, Barátosi Levente, most pedig Hornok Miklós szakmai tanácsai alapján dolgozik a pályán. Soltvadkerten maradt édesapját és bátyját csak hétvégeken, a versenyek közötti rövid szusszanás idején látja. Ausztráliai utazásáról lesz bőven mesélnivalója.  

a tét pénteken Szávay Ágnes számára a melbourne-i Grand Slam-tenisztorna juniorversenyén. Árvay Sándor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!