Hírek

2005.01.17. 00:00

Saját asszonya ölette meg

Az asszony állítása szerint megelégelte, hogy ügyvéd férje szexuálisan és anyagilag terrorizálja őt.

Szemán László

Ma keződik a Pest Megyei Bíróságon a szilasligeti ügyvédgyilkosság pere.
Családi körből választott bérgyilkost 2003 augusztusában
P. Ferencné (32), hogy megölesse a férjét. Az asszony szerint
dr. P. Ferenc (50) otthon nem az a jó kedélyű, kedves ügyvéd volt, mint amilyennek a külvilág megismerte. Terrorizálta őt és aberrált szexuális igényei voltak. Az asszony 2003. augusztus 8-án egy hét után tért haza szilasligeti otthonukba sziget-szentmiklósi rokonaitól. Nem tudott bemenni. Be kellett törnie az ajtót. Mögötte ott feküdt a férj holtteste. Koponyájából egy olló állt ki, amit csak a boncmester tudott eltávolítani. A férfit fojtózsinórral meg is fojtották, a zsinór egy része még a nyakán volt, valamint a bordáit is összetörték. Mindössze egy kulcs-csomó, egy pénztárca és egy telefon tűnt el. Az otthon dolgozó ügyvéd értékes munkaeszközeihez nem nyúltak.
– A mobiltelefon vezetett nyomra. Napokkal később egy másik kártyával bekapcsolták. Így jutottunk el egy szigetszentmiklósi férfihoz, majd a feleséghez – mondta Derzsy Péter alezredes, az életvédelmi osztály vezetője.
Az asszony bevallotta: augusztus elején húgával, S. Zsuzsannával (20) eldöntötték, hogy a lány élettársa, M. Zoltán (22) elintézi a férjet. Zoltán augusztus 7-én este barátjával, T. Istvánnal (22) felkereste hivatalos ügyben az ügyvédet és megölte.

A legsikeresebb életvédelmis egység

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság Derzsy Péter vezette életvédelmis nyomozói évente 25–28 ügyet vizsgálnak. A felderítési mutatójuk az országban egyedülálló, 90(!) százalékos. Idén január elején befejezték az utolsó tavalyi ügyüket is. Így valamennyi 2004-es ügyüket megoldották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!