Hírek

2005.01.20. 00:00

Rendet tesznek a Nyugati téri bazársoron és járdán

Zsidai P.

A főváros lépni fog a Nyugati téri bazári hangulat megszüntetése érdekében – tudta meg a Reggel. A  várostervezési és városképvédelemi bizottságban kérdésünkre elmondták: munkacsoport fogja kidolgozni a megoldási tervet. Az aluljáró egyik oldalának a főváros, a másiknak a MÁV a tulajdonosa. Kereskedési engedélyt mindketten csak a fal síkjában adtak ki.

Azok a kereskedők, akik áruikkal a gyalogosok elől veszik el a felületet, törvénysértést követnek el. A közterület-felügyelők büntetik is őket, ám a tettenérésenkénti tízezer forintos bírság nem rettenti el őket.
A megoldást a Deák tér és a Kálvin tér rendezési modelljében látják. Ott üvegfallal kerítették körbe a bolt által használható területet.

Ezzel sikeresen akadályozták meg, hogy az árusok illetéktelenül foglaljanak közterületet. Kétkedésünkre elmondták: ha netán az üvegfal ellenére is kirakodnak az árusok, azonnali hatállyal fel fogják bontani a szerződésüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!