Hírek

2005.01.19. 00:00

Politikusok – Magánügyek

BAMA

Fél dollár alapozta meg Szabó Gyula szenvedélyét
Szabó Gyula, az MSZP gyöngyösi képviselője szenvedélyes éremgyűjtő. Az első darabot, egy 64-es Kennedy féldollárost sokáig kabalaként őrizte. Nem az érmék értéke vonzza, hanem a gyűjtőszenvedély. Főleg a XX. századi közép-európai pénzeket, a húszas-harmincas évek érméit és a ritkább címleteket keresi. Egy szovjet egyrubelesnek is tulajdonosa, ami nagy szó, mert a birodalom pénzei „befejezett gyűjtőterületnek” számítanak. (he)

Nógrádi Zoltán éjszaka medencét csempézett
Nógrádi Zoltán, a Fidesz Csongrád megyei képviselője, Mórahalom polgármestere maga csempézte városa medencéjét. A szabadtéri strand építésekor a kivitelezők cserbenhagyták a települést. Befejezetlenül hagyva a munkát, az átadás előtti nap elvonultak. Ekkor a politikus odarendelte a képviselő-testület tagjait, akik egész éjjel betonoztak, csempéztek, fugáztak, hogy időben elkészüljenek. Öt perccel az avatás előtt végeztek. (pg)

Balogh László kemencét épít a nappali szobájába
Szeged független képviselője, Balogh László a természetes környezetet szereti. Ezért úgy döntött, kemencét épít a nappali szobájukba. Ugyan nehezebben fűthető fel, mint a cserépkályha, viszont tovább tartja a meleget. A ház körül található nyesedéket égetné el, de sütne is benne. A honatya máig szájában érzi nagymamája kemencéjében sült kenyérlángosnak az ízét. Reméli, unokái ugyanígy emlékeznek majd az ő tejfeles lángosára. (áz)

Horváth Balázs nem támogatta a bordatörést
Egy idős hölgy kereste föl Horváth Balázs, független veszprémi képviselőt. Másfél órán keresztül mesélte, miért kér segítséget az ügyvédtől.
A honatya végighallgatta, majd közölte: sajnos nem tud segíteni. A hölgy macskáját megverte a szomszéd, ezért elégtételt követelt: „Ha nincs per, legalább támogassa a parlamentben, hogy az állatkínzó büntetése ugyanaz legyen, amit a cica elszenvedett tőle. Törjék el a lengőbordáját.” (sb)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!