Hírek

2005.01.24. 00:00

Négy miniszter járt Demszkynél

Izing Antal

Vasárnap délelőtt a városházán Demszky Gábor főpolgármester minisztereket fogadott. Kovács Kálmán informatikai, Kóka János gazdasági és közlekedési, Magyar Bálint oktatási és Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter látogatta meg.

Demszky Gábor közleménye szerint pártja kiemelt célja Budapest fejlesztése, mert az egyúttal Magyarország fejlődésének motorja. – Ezernyolcszáznegyven méter hosszú és kétszer két sávos lesz a Pestet Szentendrével öszszekötő híd – mondta a Reggelnek a főpolgármester. A hídépítést idén nyáron kezdik meg, és 2007-ben adják át a forgalomnak. Demszky a 2005-ös esztendőt a tempóváltás évének nevezte, mert a hosszú ideje előkészületben lévő programok indulnak be. A megbeszélésen Kóka János miniszter bejelentette: a budapesti vállalkozásélénkítésre százmilliárd forintot különítenek el. Budapesten 2006-ig ötszázmilliárd forint értékben több száz beruházást valósít meg a főváros a liberális vezetésű tárcákkal a közös közlemény szerint. A legtöbb embert valószínűleg az egységesített BKV-, MÁV- és Volán-bérletek új rendszere érinti majd.

A párttárs miniszterek és a főpolgármester közötti egyeztetések a jövőben gyakoriak lesznek. A megbeszéléseket értesülésünk szerint nem az önkormányzat, hanem minden esetben az SZDSZ szervezi meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!