Hírek

2005.01.12. 06:31

Körberajongott fruska a Vidám Színpadon

Parcsami Gábor

– Eleinte nehezen találtam a helyem Budapesten – mondja Gidró Kata. – A régi ismerősök és barátok nélkül egy kicsit elveszettnek éreztem magam. Másfél évbe is beletelt, hogy a színművészetin elfogadjanak az osztálytársaim. Ma már szerencsére több igaz barátom is van közülük.
Kata zárkozott egyéniség, a színészi pályát azért választotta, mert a színpadon tud leginkább feloldódni.

– Gyerekkorom óta színész szerettem volna lenni, a színpadon érzem otthon magam – teszi hozzá. Kata a Vidám Színpadon A makrancos hölgyben Biancát játssza. Nagyon szereti ezt a szerepet, amelyben elkényeztetett kis fruskát kell alakítania, akit a papája rajongásig szeret. Ráadásul a férfiak is tűzbe mennének érte.

Katát még láthatjuk a Vidám Színpadon a Figaro házasságában Suzanne-ként, valamint a kecskeméti Katona József Színházban a Rómeó és Júlia címszerepében. A jövő hónaptól ő veszi át Gubás Gabitól a Sok hűhó semmiért című darabban Leonato lányának, Herónak a szerepét.
Nyáron egy nagy álma teljesült azáltal, hogy kipróbálhatta a filmezést. Tavasszal mutatják be a Móricz Zsigmond Kivilágos kivirradtig című művéből készült tévéfilmet. Ő alakítja a női főszereplőt, Annuskát.

Gidró Kata

Szászrégen, 1982. január 2.

2004: Színház- és Filmművészeti Egyetem

2004-től Vidám Színpad

Főbb szerepei: Rómeó és Júlia (Júlia), Figaro házassága (Suzanne), A makrancos hölgy (Bianca)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!