Hírek

2005.01.14. 08:16

Kislánykora óta színházközelben

Konkoly Edit

Bognár Anna egy éve társulati tag a Nemzetiben. Előtte külsősként Weöres Sándor Holdbéli csónakosában alakított egy kisebb szerepet. Majd Jordán Tamás igazgató szerződést ajánlott neki. Miért is lett színész? – faggatom. – Honnan kezdjem? – válaszol nevetve. – Hatéves koromtól, amikor a Magyar Rádió Gyermekstúdiójának növendéke voltam? Vagy érettségi utáni időszakomat meséljem, amikor a Pinceszínház Színészképzőjébe jártam? Vagy az Atlantis Színházról szeretne hallani?

És mesélni kezd. Az Atlantisban hét évig játszott Horgas Ádám irányításával. Az Atlantis zárt közösség volt, igazi műhelymukával. A társaság egy idő után a Merlin társulatává válthatott, mivel a színháznak nem volt saját csapata. Talán itt figyelt fel először a fiatal színésznőre Jordán Tamás, a Merlin igazgatója. Meglátta, és később a Nemzeti igazgatójaként meghívta. Nem is csoda, hogy felkeltette érdeklődését a színésznő, hiszen Anna sokoldalú művész. Igaz, nem hagyományos úton került a színházi világba. Színművészetit nem végzett, de megtanult táncolni, szteppelni. Tíz évig zongorázott, jelenleg is dzsesszéneket tanul. Sőt angolul és franciául is beszél. És persze játszik. Ma hat órakor éppen a Sárga liliom női főszerepét, Juditot alakítja a zuglói születésű lány.

Bognár Anna

Budapest, 1975. szeptember 24.

1981: a Magyar Rádió Gyermekstúdiójának tagja

1994–95: a Pinceszínház színészképző iskolájának növendéke

1996–2003: az Atlantis Színházban játszik

2000-től a Merlin Színház tagjaként dolgozik

2004-től a Nemzeti Színház tagja

Jelenlegi szerepei: Helena, spártai királyné, Weöres Sándor: Holdbeli csónakos, Bíró Lajos: Sárga liliom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!