Hírek

2005.01.10. 06:09

Két év alatt újítják fel Vác barokk stílusú főterét

Kiss G.

Idén kezdődik Közép-Európa legrégebbi barokk főterének, Vác központjának megújítása. A kilencszázharmincmillió forintos beruházás várhatóan két évet vesz igénybe. A költségekből nyolcvanmilliót az önkormányzat áll, a többit pályázati pénzek biztosítják.

– Már folynak a régészeti munkálatok – mondta lapunknak Philip Frigyes, Vác főépítésze. A földfelszín alatt húzódnak az egykori Szent Mihály-templom romjai. Ezek feltárása idegenforgalmi szempontból is látványosságot jelentenek. A főtér és környezete Sáros László, Ybl-díjas építész tervei alapján szépül meg.

A felújított terület minden tekintetben megőrzi majd hajdani hangulatát. Azért, hogy a városkép vonzóbb legyen, növelik a zöld felületet, kicserélik a díszburkolatot és korabeli lámpákat helyeznek el. A munkák során a tér közműveit is felújítják. A terület nyári hangversenyek és más kulturális események színteréül is szolgál majd a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!