Hírek

2005.01.10. 05:55

Keresztül Magyarországon

BAMA

Komlóska POSTAHIVATALOK
Bíznak a népi kezdeményezés sikerében, amit a kistelepülések postáinak megmaradásáért, megmentéséért indítottak el a Zempléni Településszövetség tagjai és a hozzájuk csatlakozó több száz apró falu lakói. Az ügy elindítója, Köteles László, Komlóska polgármestere elmondta: több mint ezer levelet küldtek el az aláírásgyűjtő ívekkel együtt minden megyébe. (szpa)

Pécs RADARÁLLOMÁS
Annak ellenére, hogy a Zengő Bizottság szerint a NATO-radar másutt is elhelyezhető, a honvédelmi tárca ragaszkodik ehhez a helyhez, jelentette ki a beruházást ellenző civil mozgalom egyik vezetője. Herbert Tamás szerint ezt támasztja alá a minisztérium kommunikációja. (szpa)

Salgótarján TŰZPÁNIK
Két éve, amióta egy tűzeset áldozatot is követelt, félelemben élnek a salgótarjáni tizennyolc emeletes ikertoronyház lakói. Nemrég ismét lángnyelvek csaptak fel az egyik hetedik emeleti lakásban. A tarjáni tűzoltókat rendszeresen oktatják a toronyházakkal kapcsolatos mentőmunkálatokra. Sokan azt mondják: bekötött szemmel is tudnának a tornyokban tüzet oltani. (szpa)

Zalaegerszeg HÁRMAS IKREK
Ismét hármas ikrek születtek Zalaegerszegen, az elmúlt néhány hónapban immár harmadszor. Az orvosok szerint ebben nincs semmi különös, hacsak az nem, hogy egyre hatékonyabb a lombikbébiprogram. A sikeres mesterséges megtermékenyítések aránya már negyven százalék fölött van. (szpa)

Veszprém SPORTCSARNOK
Az állam az előzetes számítások szerint nyolcszázmillió forinttal járul hozzá a veszprémi többfunkciós csarnok megvalósításához. Ezt jelentette be a városházán tett látogatása után dr. Ábrahám Attila államtitkár, a Nemzeti Sporthivatal elnöke. (szpa)

Tatabánya VÁSÁRLÁS
A téli kiárusítás már karácsony előtt megkezdődött. A leglátványosabb akciókat a nagy bevásárlóközpontok tartják. Nem ritka az 50 vagy 75 százalékos árengedmény sem. Van, aki jól jár, hiszen ezreket spórolhat. Elsősorban a ruhán, a cipőn. Mások „bóvliveszély” miatt nem állnak sorba
a pénztáraknál. (szpa)

Kecskemét VÁGÓHÍD
A pulykavágóhíd árát már kiegyenlítették. Több mint száz pulykatermelő képviselője jelent meg pénteken a kecskeméti Barnevál telephelyén azon a gyűlésen, amelyet a BIG Pulykafarmok Szövetkezet hívott össze. Ez
a szövetkezet adott vételi ajánlatot a Bábolna Rt. kecskeméti pulykavágóhídjára. (szpa)

Szolnok VADÁSZAT
A szezon végeztével a megyei vadásztársaságok most annak örülhetnek, hogy a vadak jól áttelelnek. A természetes takarmány bőséges, a kukorica is sokáig kint volt a határban, az őszi vetések kielégítőek. Gazdaságilag azonban újabb gyenge évet könyvelhetnek el. (szpa)

Szeged GÁZ
Közel tízmillió forint elmaradt gázfogyasztás és a kazán karbantartásának díját kell megfizetnie a szegedi Széchenyi tér 8. alatti bérház huszonnyolc bérlőjének. Azért, mert a Dégáz Rt. másfél éven keresztül nem olvasta le a mérőórát, szerintük ez az IKV hibája. A lakóknak nem tűnt fel, hogy irreálisan keveset fizetnek. (szpa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!