Hírek

2005.01.04. 00:14

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Adóváltozás Január 1-jével megváltozott a kerületben az építmény- és telekadó. Az építményadó mértéke évente és négyzetméterenként 942, a telekadó pedig 209 forint lett. A garázsok után (18 négyzetméterig)  400 forintot kell majd fizetni évente. (vs)

II. kerület JÁTSZÓTÉR A Zöld Péter Játszótér sorsa is eldől a testület mai ülésén. Az előterjesztés szerint a Kincstári Vagyonigazgatóság vásárolná meg jelenlegi magántulajdonosától azt a területet, ahol  a játszótér áll. A kerület ezt követően már szabadon rendelkezhet az ingatlannal. (vcs)

III. kerület KONCERT A Rádiós esték Óbudán programsorozat keretében Varga Gábor klarinét estét tart holnap 19 órától az Óbudai Társaskör székházában. Az előadás során Schumann és Mozart művei hallhatók. (nvzs)

IV. kerület Falinaptár Az önkormányzat 2005-ös falinaptára a hagyományosan szép felvételeken túl madártávlatból is bemutatja a kerületet. A légifelvételek többek között a városháza, a Szusza Ferenc Stadion környékét ábrázolják. (vs)

VI. kerület JÁTÉK Stratégiai játékklubba hívja a Benczúr Ház a kerület lakosait. Az első foglalkozás január 8-án, szombaton délelőtt 10 órakor lesz. A Robotharcos nevű játékban a 32. század hadseregei csapnak össze. A játékmester Sarus Ferenc. (rv)

VII. kerület Emléktábla A huszadik század egyik legnagyobb színésznőjének, Ruttkay Évának állított emléket testvére, Iván. Azért az Erzsébet körút 25-27. számú ház falára került a tábla, mert a két világháború között ebben a házban élt  a család. (vs)

VIII. kerület Közúti problémák A Józsefváros két fontos útvonala, a József körút és a Baross utca a főváros fenntartásában vannak. Az esetleges rongálódásokat az üzemeltetőnek kell kijavítani.
A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. zöld számán lehet (06-80-204-384) bejelentést tenni. (vs)

IX. kerület Művelődési ház A téli szünet alatt felújították a Ferencvárosi Művelődési Központ kétemeletes épületének lépcsőjét. Az intézmény az új év kezdetével újra üzemel. (ka)

X. kerület HŐS UTCA 15/B Harmincmillió fölött járnak már a házban történt robbanás miatt az önkormányzat költségei. A tegnapi megbeszélésen összegezték az ünnepek között elvégzett munkát. Ideiglenes, fűtést és főzést lehetővé tévő rendszert építettek ki. (ia)

XI. kerület József Attila-év Hetvenperces előadással készült Hobó a 2005-ös József Attila- évre. Az emlékév január 7-én, Attila-napon kezdődik és december 3-ig, József Attila halálának évfordulójáig tart. (tt)

XII. kerület Turistatalálkozó Ma tartja új évi első összejövetelét a természetet és túrákat kedvelők Téry Ödön Baráti Társasága a Virányosi Közösségi Házban. Szóba kerülnek az év túralehetőségei is. (ka)

XIII. kerület A kerületben már 13 zöldsziget működik. A hulladéktárolók ürítése naponta történik, mindig egyféle hulladékot visznek el, így egy-egy edényt heti 2-3 alkalommal ürítenek. A műanyagot tároló konténereket azonban naponta ürítik. (vs)

XIV. kerület Segélycsomagokat osztottak. A közelmúltban osztotta ki segélycsomagjait a XIV. kerületi Csanádi Árpád Általános Iskola és Gimnáziumban a Gyermekétkeztetési Alapítvány. Az egyenként húszkilós adagok felerészben krumplit és tartós élelmiszert tartalmaztak. Az akcióban, amely idén a tizedik volt, tizenegy tanuló részesült. (lma)

XV. kerület Ipari tanulók A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kerületi tagcsoportjánál 2005. január elsejétől egy új alkalmazott is dolgozik. Feladata többek között, hogy ellenőrizze az ipari tanulók képzésére vállalkozó munkahelyeket a kerületben. (vs)

XVI. kerület Folyik az átsorolás Az önkormányzatnál megkezdték a köztisztviselők illetményalapjának átsorolását. A munkával várhatóan egy-másfél hét alatt végeznek. (lma)

XVII. kerület HASTÁNC Több stílusban tartanak keleti táncórát minden kedden (14.30 és 16.00 óra között) a rákoskerti művelődési klubban. (dná)


XVIII. kerület SZÜLŐK KLUBJA  A fogyatékosság kialakulása az emberi fejlődés folyamatában címmel hangzik el előadás csütörtökön a Szülők Klubjában. (nvzs)

XIX. kerület SPORTLÉTESÍTMÉNY Egy interneten készített felmérés szerint a kispestiek közel 80 százaléka tartja szükségesnek, hogy kerületükben többfunkciós sportcsarnok működjön. (dná)

XX. kerület Énekkar A pesterzsébeti városi vegyes kar keddi próbájára is várja a Csili Művelődési Központba azokat a jó hangú, muzikális tagokat (elsősorban férfiakat a tenor és basszus szólamba), akik az éneklésen kívül jó közösségbe szeretnének tartozni. (ka)

XXI. kerület Csepelen az elmúlt évben a kerületi kapitányság egyre több autótolvajt fülelt le. Talán ennek következménye, hogy százas nagyságrenddel csökkent az autótolvajlás
a 2003. évhez képest. (vs)

XXII. kerület KÖRNYEZETI KÉRDÉSEK A Zöldjövő Környezetvédelmi Egyesület a Dél-Budai Kulturális és Szabadidőközpontban tartja szerdán délután hat órától összejövetelét. Az eseményen a kerület aktuális környezetvédelmi problémáit vitatják meg. (nvzs)

XXIII. kerület RAKTÁRKÖZPONT Tavaszra elkészül az M5 Centrum nevű raktárközpont a volt kamionparkoló helyén. A tűzvédett épületekben kereskedők tárolhatják majd portékáikat. (vz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!