Hírek

2005.01.07. 04:59

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Toronyóra
Felújította a tabáni templom toronyóráját az önkormányzat támogatásával az egyházközség. Új számlapot kapott a szerkezet, másodpercnyi pontossággal mutatja az időt a negyedet is ütő toronyóra reggel 7 és
este 6 óra között. (vs)

II. kerület Lezárt utca
Toronydaru szerelése miatt lezárták tegnap a Keleti Károly utcát. A daru ma este már állni fog, de a forgalmat később már nem akadályozza. Az érintett útszakaszt a Tizedes utcán át lehet elkerülni, amelyet ideiglenesen ellenkező irányban egyirányúsítottak. (vcs)

III. kerület ÚJ HELYSZÍN
Elköltözött a Gyermekjóléti Szolgálat a Váradi utca 9-11. szám alól a Szentendrei út 85. szám alá. A Váradi utcai telephely változatlanul az intézmény központjaként működik, minden- nap található ott egy tanácsadó. (nvzs)

IV. kerület Irány a földalatti
Az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház ötfordulós játékának negyedik feladata a Millenniumi Földalatti Vasút Múzeum megtekintése január 10-én. Most is postára kell adni a kitöltött feladatlapokat. (vs)

V. kerület Születés hete
A szülő nők nem egészségügyi végzettségű segítőinek képzésére szolgáló kétnapos Születés Hete program ma kezdődik a belvárosi Aranytíz Művelődési Központban. (ka)

VI. kerület KLUBESTEK
Zenés estekre várja a Benczúr-klub tagjait a Benczúr Ház. A terézvárosi könnyűmuzsika-barátok január 12-én a Little Jazz Bandet, 13-án az Üllői úti Fuck, 14-én a Kaleidoszkóp nevű együttest hallhatják. (rv)

VII. kerület Túlzó lakbéremelés
Simon Péter kerületi MDF-es képviselő elfogadhatatlannak tartja az önkormányzati bérlakások tízszázalékos béremelését. Szerinte indokolatlan a költségek ilyen mértékű emelése, ráadásul az infláció mértéke sem éri el ezt a szintet. (kg)

VIII. kerület SMS-bejelentés
A Józsefvárosi Vagyonkezelő lakossági kapcsolatok csoportja tanácsadással, jogsegélyszolgálattal áll a kerületi lakosok rendelkezésére. A bejelentéseket, kéréseket, panaszokat akár sms-ben is el lehet küldeni a 06-20/965-9115 számra. Valamennyi bejelentésre rövid időn belül válaszolnak. (vs)

IX. kerület Emlékév
A Magyar Elektrográfiai Társaság A fényes és sötét József Attila című kiállítását két helyszínen nyitják meg ma. A száz éve született ferencvárosi költő emlékére létrehozott tárlatok a Haller utcai Ferencvárosi Művelődési Házban és az Ipar utcai Merz házban tekinthetők meg. (ka)

X. kerület Parlagfűirtás
A képviselő-testület hozzájárul a 2006. március 31-ig tartó közterület-takarításhoz és parlagfűirtáshoz. A 80 munkanélküli közhasznú foglalkoztatásához szükséges 80 millió forintból több mint 31 millió kifizetését vállalják. (vs)

XI. kerület Célok
Az újbudai önkormányzat idén nyolcszázmillió forintból folytatja a Fehérvári úti rendelőintézet felújítását, és a Bartók Béla út külső szakasza is új arculatot kap. (tt)

XII. kerület Jóga
Etka jóga egészség-visszaszerző torna foglalkozásokat tartanak pénteken délután a Hegyvidéki Művelődési Központban. (ka)

XIII. kerület Átépítés
A Szegedi úti rendelő átépítése miatt egyes szakrendelések új helyszínen működnek, változatlan időpontban. A betegek érdeklődhetnek a 452-4200-as telefonszámon. (vs)

XIV. kerület SZÉPÜL A HÁZ
2005  végére fejeződik be a Balázs utca 56. számú épület felújítása. Az üresen álló tizenhárom lakást az önkormányzat értékesíti fogja. (nvzs)

XV. kerület Önkormányzati zöld szám
Minden hónap harmadik hétfőjén hívható a 80/ 203-804-es zöld szám. A kerület életéhez kapcsolódó észrevételt, kérdést lehet feltenni vagy tanácsot kérni 13 és 17 óra között. Az intézkedések eredményéről a bejelentőt telefonon tájékoztatják. (zsp)

XVI. kerület Egyeztetnek
Tegnap az önkormányzat keretében működő szakszervezet egyeztetőülést tartott. A tagok az eléjük terjesztett módosításokról tárgyaltak. (lma)

XVII. kerület SZAKTANÁCSADÁS
A Fidesz–MPSZ kerületi irodája (Péceli út 106.) ingyenes európai uniós pályázati szaktanácsadást ad. Telefon: 259-1314. (dná)

XVIII. kerület MEGHÍVÓ
Újévi hangversenyt tartanak vasárnap a Dohnányi Ernő Zeneiskola a Sportcsarnokban.  (nvzs)

XIX. kerület VITAPROGRAMOK
A kispesti zsidó közösség programjain a jövőben a vallás mellett egyéb témákról is szó esik. Információ: [email protected]. (dná)

XX. kerület FÉG-nyugdíjasok
A Fegyver- és Gázkészülékgyár nyugdíjasai péntek este a pesterzsébeti Csili Művelődési Központban találkoznak. (ka)

XXI. kerület Levegőminőség
A csepeli erőművet működtető vállalatcsoport a Szent István utcai levegőminőség-mérő állomást az országos rendszerhez csatlakoztatja. (vs)

XXII. kerület Sokszemközt
Eperjes Károlyt hívták vendégségbe a Fidesz-székházba a szombati rendezvényre. A színművészt társadalmi és sporttémákról kérdezik. (nvzs)

XXIII. kerület KÁTYÚK
A Soroksári út felújításáért lobbizik a fővárosi önkormányzatnál a kerület. Ha megépül a raktárközpont, még több teherjármű zúdul a Soroksári útra. Így még több kátyú keletkezik az amúgy is botrányos minőségű aszfalton. (vz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!