Hírek

2005.01.08. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Egymás tisztelete Francia, holland, svéd és lengyel iskolák képviselőinek részvételével tartottak eszmecserét a Hunfalvy János Külkereskedelmi Szakközépiskolában. Azt vitatták meg, hogy más nemzetek hagyományainak tiszteletben tartására miként hívják fel a diákok figyelmét. (vs)

II. kerület TÁNCVERSENY Tehetséggondozó és hagyományőrző céllal hirdette meg harmadszor a Budai Táncklub az Országos Berczik Sára-emlékversenyt. Nevezni február 10-ig lehet a Budai Táncklubban. (vcs)

III. kerület IPARTELEP A fővárosban várhatóan idén döntenek a gázgyári terület jövőjéről. Az ipari műemlékek és a terület rendbehozatala,
a múzeumi negyed kialakítása több tíz évig tarthat. (nvzs)

IV. kerület Szászék Érdekes tárlat nyílt tegnap az Újpest Galériában. Az Sz. Hajdú Katalin–Szász Endre házaspár alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. A világhírű magyar festő január 7-én lett volna 79 éves. (vs)

V. kerület Játszóház Kézműves-foglalkozásokkal egybekötött játszóházat tartanak vasárnap a belvárosi Aranytíz Művelődési Központban.
A program érdekessége, hogy Brueghel festményét Susato németalföldi zeneszerző muzsikájára életre kelti a Garabonciás együttes. (ka)

VI. kerület NOSZTALGIA FMK Azok a nyolcvanas évek címmel kezdődik január 11-én, kedden új rendezvénysorozat a Kogart Házban. Ebben az épületben működött a ’60-as évektől a ’90-es évek első feléig a Fiatal Művészek Klubja. (rv)

VII. kerület Újság a világhálón Az Erzsébetváros újság friss és korábbi számai a kerület világhálós honlapján (www.erzsebetvaros.hu) is
olvashatók. (kg)

VIII. kerület HIBABEJELENTÉS Az önkormányzat arra kéri a kerületieket, hogy ha közlekedési rendellenességet tapasztalnak, azt a 06-80/204-384-es számon jelezzék. Az ingyenes számon a Fővárosi Közterület-fenntartó útellenőri szolgálata fogadja a lakossági bejelentéseket. (dná)

IX. kerület Kódexek A 13–14. századi örmény kódexművészetet bemutató kiállítás látható a Ferencvárosi Művelődési Központban. Az örmény kisebbségi önkormányzat tárlata február 5-ig tekinthető meg. (ka)

X. kerület Munkalehetőség Ebben az évben a kerület
a költségvetéséből hetven munkanélküli teljes foglalkoztatási időben történő alkalmazására biztosít elegendő fedezetet. (ia)

XI. kerület Gazdag új évet! Molnár Gyula polgármester lencsével és egy kitöltött lottószelvénnyel ajándékozta meg a kerület politikusait és vállalkozóit az új év alkalmából. A kerület vezetője elmondta, hogy 2005 az ünneplés éve lesz. Ebben az évben hetvenöt éves a kerület és tizenöt éves az önkormányzati rendszer. (tt)

XII. kerület Kulturális klub A Budai Tájak, Korok, Múzeumok Klub idei első foglalkozását tartja ma a Hegyvidéki Művelődési Központban. (ka)

XIII. kerület TISZTELET Megkoszorúzzák vitéz Gidófalvy Lajos ezredes emléktábláját szombaton délelőtt tíz órakor a róla elnevezett utca 1–7.  alatti épületén. Az ünnepséget a Gidófalvy Emlékbizottság szervezte. (nvzs)

XIV. kerület BERUHÁZÁS A Mexikói úti földalatti-végállomás területének hasznosításáról egyeztet kedden a polgármester és a beruházó cég.
A tervek szerint bevásárló- központ, modern közlekedési csomópont épül itt. (nvzs)

XV. kerület Több a bevétel A kerület módosított bevétele és kiadása 237,6 millió forinttal emelkedett. A tavaly februári költségvetés elfogadása óta 1,1 milliárd forinttal több bevételhez jutottak. Ennek köszönhetően költségvetése eléri a 14,5 milliárd forintot. (zsp)

XVI. kerület Ismét akadozik Hosszú szünet után ismét feléledt nemrég a XVI. kerület honlapja. Ám a látogatók öröme nem tarthatott sokáig. Úgy tűnik, ismét lassult az információáramlás, hisz a legutolsó hír majd kéthetes. (lma)

XVII. KERÜLET Újév-köszöntő szabadtéri teadélutánt rendeznek ma 16 órától Rákoscsaba- Újtelepen. Az Aranykút utcai játszótéren virslivel, forralt borral és forró teával várják a környékbelieket. (pg)

XVIII. kerület KAPCSOLATÉPÍTÉS Tanácskozásra hívta a civil szervezetek képviselőit Pestszentlőrinc–Pestszentimre önkormányzata hétfő délutánra. A programon a résztvevők megismerhetik a következő öt-nyolc év önkormányzati civil elképzeléseit, terveit. (nvzs)

XIX. kerület TÁNCOKTATÁS A kispesti Art’s Ok Táncstúdió folyamatos felvételt hirdet. Foglalkozásaikon Bayer Judit nívódíjas táncpedagógus oktat balett-, dzsessz- és akrobatikus táncokat kezdőknek és haladóknak. (dná)

XX. kerület Múzeumfelújítás Zárva tart március végéig a pesterzsébeti múzeum. A világítás korszerűsítésén és a termek kifestésén kívül új tablók is kerülnek a falakra. (ka)

XXI. kerület Készpénz és ajándék Összesen 3191 család karácsonyi kiadásaihoz járult hozzá az önkormányzat részben pénzzel, részben ajándékcsomaggal. Erre az akcióra 25 millió forintot fordítottak. (vs)

XXII. kerület MADÁRNÉZŐ Postagalamb-kiállításra várják az érdeklődőket a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban szombaton és vasárnap. A kétszáznyolcvan bemutatott madár magángyűjtőktől, Budafokról és környékéről származik. (nvzs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!