Hírek

2005.01.21. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Megemlékezés
Julianus barátra emlékezik a Lánchíd Kör január 22-én tíz óra harminc perctől a Hilton szálló Anjou-termében. A rendezvényen Puskely Mária szerzetes-tanár tart megemlékező előadást. (kg)

II. kerület Díszpolgár
A helyi lakosok idén is javaslatot tehetnek a kerület díszpolgárára. A véleményeket február 28-ig juttathatják el a polgármesteri kabinet címére. (kg)
 
III. kerület Adatok a tanulókról
Közel tizenháromezer gyermek jár a helyi óvodákba, iskolákba a statisztikai adatok szerint. A tanulók tíz százaléka hátrányos helyzetű, tizenhárom százaléka veszélyeztetett. (kg)

IV. kerület LAKÁSADÓ
Módosult a magánszemélyek kommunális adójáról szóló rendelet.
Az adó mértéke lakásonként, lakásbérleti jogonként 12 560 forint évenként. (nvzs)

V. kerület Professzorok
Tudásalapú társadalom, tudományosan megalapozott kormányzás címmel a Professzorok az Európai Magyarországért Egyesület tegnap szakmai programot tartott az MTESZ-székházban. A konferenciát Kiss Péter, a MeH vezető minisztere nyitotta meg. (vs)

VI. kerület  Gyermekrajz
Pályázatot hirdetett a Kreatív Egyesület és a Terézvárosi Művelődési Közalapítvány József Attila születésének 100. évfordulójára. Az 5–19 év közötti érdeklődők március 31-ig adhatják be rajzaikat. (ned)

VII. kerület Közügyek
Rendkívüli ülést tart ma Ezsébetváros képviselő-testülete. Nyílt ülésen döntenek a társasházaknak nyújtandó felújítási támogatásokról, de a nyilvánosság kizárásával vitatják meg a Garay téri piac ügyét. (ned)

VIII. kerület FOGADÓÓRA
A polgármester oktatási és kulturális ügyekben január 31-én várja a kerületieket. Csécsei Béla a TÁ-TI-KA Napközi Otthonos Óvodában (Rákóczi út 15.) 17.00 és 19.00 óra között tartja fogadóóráját. (dná)

IX. kerület KÖNYVBEMUTATÓ
Az Európa Auschwitz távlatából című könyvet és a belőle készülő filmsorozat egyes részeit mutatják be ma este 7-től a Páva utcai holokauszt emlékközpontban. (dná)

X. kerület TÁMOGATÁS
A kőbányaiak január 20-tól nyújthatják be lakásrezsi-kiegészítési kérelmüket. Nyomtatványokat az ügyfélszolgálatnál (Szent László tér 2–4.) lehet kérni és leadni. (dná)

XI. kerület Értékelnek
Több mint 2700-an küldték vissza a kerületfeljesztési kérdőíveket. Az itt élők többsége elégedetlen a forgalom, a lég- és zajszennyezettség mértékével. Részletes eredmény február végén várható. (tt)

XII. kerület Gazda nélkül
Az Irhásárok út környéki lakosok panaszkodnak az út minőségére. Hegyvidék önkormányzata egyedül nem tudja az utat kijavítatni, ez a határa a XI. kerülettel. Újbudával pedig még nem tudtak megállapodni. (vs)

XIII. kerület Rendezvénysorozat
A fasizmus feletti győzelem hatvanadik évfordulója alkalmából február 9. és május 8. között tizenhat rendezvénysorozatot szerveznek a kerületben. (nvzs)

XIV. kerület Tárlat
A Suzuki Ház Galériában, az Egressy úton tegnap délután nyílt meg Kosaras Renáta festőművésznő kiállítása. A március 1-jéig látogatható tárlatot Árpa Attila nyitotta meg. (vs)

XV. kerület Elismerés
Apáczai Csere János-díjat kapott Molnár István, a Károly Róbert iskola és óvoda elnök-igazgatója kiemelkedő nevelői tevékenységéért. (pg)

XVI. kerület Helytörténeti kabaré
A Magyar Rádió február 5-én 19 órakor az Erzsébetligeti Színházban veszi fel Az én kerületem a tizenhatodik című műsort. (pg)

XVII. kerület Felújítás
A félbehagyott utcák aszfaltborításának befejezésére az idei költségvetéséből 640 millió 160 ezer forintot szánnak. (pg)

XVIII. kerület A SZÁZÉVES
Tóth Ferencné, Kató nénit 100. születésnapja alkalmából szombaton köszönti fel Mester László, a kerület polgármestere a Havanna lakótelepi plébániatemplomban. Kató néni 1928 óta él Pestszentlőrincen. Két gyereke, két unokája és öt dédunokája van. (vz)

XIX. kerület MÉRLEG
Elfogadták a képviselők a polgármesteri hivatal múlt évi munkájáról szóló beszámolót. Tavaly az ügyiratok száma meghaladta a negyedmilliót, és több mint százezer ügyfelet fogadtak. (vz)

XX. kerület ZAJ
Nem váltak be a zajvédelmi intézkedések a Nagykőrösi út környékén. Az önkormányzat vizsgálni fogja az úttól távolabb eső lakóterületek zajterhelését. Ha igaz a panasz, mindkét oldalon zajvédő falat szerelnek fel. (vcs)

XXI. kerület KULTÚRÜNNEP
Január 24-én a Budapesti Népművelők Egyesülete a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Királyerdei Művelődési Házban tart gálaműsort. (vcs)

XXII. kerület GYÜLEKEZET
A Budafoki Evangélikus Gyülekezet tegnap tartotta az ökumenikus imahét kapcsán szervezett rendezvényét. (vcs)

XXIII. kerület ÉVFORDULÓ
Hatvanadik születésnapján megnyílt a Munkácsy-díjas szobrász, Budahelyi Tibor Éremművészet 1980–2005 című kiállítása a Galéria 13-ban. A tárlat február 13-ig látogatható. (vcs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!