Hírek

2005.01.24. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Pályázat
A helyi önkormányzat nyilvános pályázatot hirdet a beépítetlen Lovas úti telekingatlan értékesítésére. A pályázatok beadási határideje január 31. (kg)

II. kerület Bizottsági tanácskozás
Ülést tart az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottsága ma a polgármesteri hivatalban. Többek között a testület első félévi munkaprogramját vitatják meg. (kg)

III. kerület Ingyenes autószállítás
A polgármesteri hivatal megbízásából a MÜ-GU Kft. térítésmentesen elszállítja a közterületekről az üzemképtelen autókat. Az érintettek a 283-0372-es telefonszámon érdeklődhetnek. (kg)

IV. kerület ÖSSZEJÖVETEL
Zenés estet tart az újpesti görög és szerb kisebbségi önkormányzat a Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központban február 5-én. (nvzs)

V. kerület Lakossági fórum
A 2007–2013 közötti településfejlesztési elképzelésekkel ismerkedhet meg a lakosság január 27-én, délután négytől a hivatal dísztermében. (vs)

VI. kerület Riasztókészülékek
Lehet még jelentkezni a házi segítségnyújtás programra. A karra vagy nyakra szerelhető riasztókészüléket elsősorban egyedül élők igényelhetik. Akiknek a nyugdíja nem haladja meg az 58 ezer forintot, térítés nélkül kérhetik a szolgáltatást. (ned)

VII. kerület Zarándoklat
Egyházközségi zarándoklatot szervezett a az Árpád-házi Szent Erzsébet plébánia vasárnap, a Margit-szigeti kolostor romjaihoz. (ned)

VIII. kerület BONTÁS
Közbeszerzési eljárásban épületbontás tervezésére várnak pályázatokat január 28-ig a Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Rt.-nél. Cím: Práter u. 22., telefax: 210-9869. (dná)

IX. kerület KÉRDÉSEK
Február 1-jén a kerületi tévé vendége lesz dr. Gegessy Ferenc polgármester. A fórumra már most is várják az érdeklődők kérdéseit a 218-2121-es számon. (dná)

X. kerület KLUB
A gyógyult szenvedélybetegek baráti köre minden hétfőn és pénteken, délután 5 és 7 között találkozik a Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidőközpontban. (dná)

XI. kerület Díjátadás
A Pro Cultura díjak átadására január 26-án délután két órakor kerül sor a Bukarest utcai Tranzit Art kávézóban. (vs)

XII. kerület Engedélyek
Folyik a 2005. évi várakozási engedélyek feldolgozása. Azoknak, akik 2005. január 31-ig nem kapják meg postai úton az engedélyüket, a hiányosságokat pótolniuk kell. (vs)

XIII. kerület MEGÁLLAPODÁS
Négy évre szóló együttműködési megállapodást írt alá dr. Tóth József polgármester és Petykó Zoltán a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A cél, a kerület gazdasági fejlődésének erősítése. (nvzs)

XIV. kerület ELISMERÉS
Ünnepélyesen átadják hétfőn délután az Év Embere Zuglóban nevű díjat. A címet Szécsi Zoltán olimpiai és világbajnok vízilabdakapus és Záborszky Kálmán, a Szent István Zeneiskola igazgató karnagya érdemelte ki. (nvzs)

XV.kerület Fórum
Közéleti fórumot tart ma délután 16.30-tól a kerületi szocialista frakció a Közéleti Házban. A kérdésekre Szekeres Imre országgyűlési képviselő, az MSZP elnökhelyettese válaszol. (pg)

XVI. kerület Hibás rendelet
A talajterhelési díjról szóló rendeletet módosítania kell a képviselő-testületnek. A jogszabály egyik bekezdése 50 százalékos kedvezményt ad havi nettó 24 700 forint alatti jövedelem esetén, a következő pedig teljes mentességet nettó 123 500 forint alatti jövedelem esetén. (pg)

XVII. kerület Zeneház
A rákoshegyi Bartók-ház helyreállítására létrejött a Zeneház Alapítvány, egymillió forintos induló vagyonnal. Bartók 1912 és 1920 között élt a Hunyadi utca 50. szám alatti kúria épületében. (pg)

XVIII. kerület BANK
Bankfiókot nyit a CIB Bank Rt. az Üllői út 431-ben. Az intézmény csaknem az önkormánayzattal szemben várja az ügyfeleket. (vz)

XIX. kerület RENDŐRÖRS
A főváros négy lakótelepén már hatékonyan működő lakótelepi rendőrség felállítására készül Kispest. (vz)

XX. kerület NÉVADÓ
Új neveket kapának a kerület egyes részei. Szabótelep, Erzsébetfalva, Gubacs, Gubacsipuszta, Kossuthfalva, Pacsirtatelep – így nevezik a jövőben a kerület részeit. (vz)

XXI. kerület DIÁKBULI
Alkohol, cigi és drog nélkül címmel rendez bulit a Csepel Diákönkormányzata a Csepel SC-ben január 28-án. A belépés ingyenes a diákigazolvánnyal rendelkezőknek. (vcs)

XXII. kerület DÍSZPOLGÁR
Január 31-i g lehet javaslatot tenni a kerület díszpolgára díjra. A döntés a képviselőre vár. Intézmények és magánszemélyek egyaránt tehetnek írásban javaslatot a polgármesteri hivatalban. (vcs)

XXIII. kerület MENETREND
Megváltozik a Volánbusz által üzemeltetett járatok menetrendje. A BKV 166-os járatának menetrendjét összehangolják a sárga buszéval, így csökken a várakozási idő. (vcs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!