Hírek

2005.01.12. 00:00

Gyurcsány erőt akart adni

Gyurcsány Ferencnek élete végéig figyelnie kell, hogy testén jelennek-e meg újabb anyajegyek. Mint arról beszámoltunk, 1996-ban egy elrákosodott anyajegyet távolítottak el szervezetéből. Azóta évente elllenőrzésre kell mennie.

Körmendi Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="293"] A kormányfő felesége visszautasítja, hogy politikai tőkét akartak kovácsolni a betegség híréből
[/caption]– Férjemnek egész életén át figyelnie kell a bőrén az anyajegyeket, évente egyszer el kell mennie ellenőrzésre, és egyáltalán nem napozhat. Ha nyaralunk, akkor alig megyünk ki a napra. A tengerbe is csak délután öt után merészkedünk be – mondta lapunknak Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége.

Ő úgy látja, a média most azért érdeklődik férje egykori betegsége iránt, mert miniszterelnökké választották. Mint fogalmaz, a betegségből korábban sem csináltak titkot.

– Amikor a férjem a rákkal küzdött, kapaszkodtam minden olyan híradásba és személyes élménybe, ami arról szólt, ki, és hogyan tudta felvenni a harcot a rákkal. Biztos vagyok benne, hogy a hétfő esti tévéinterjú is sok-sok embertársunknak erőt adott – folytatta a feleség, aki elárulta, hogy négy nagyszülője közül három rákban halt meg.
A kormányfő felesége visszautasítja azt a feltételezést, hogy politikai tőkét akarnak kovácsolni abból, hogy nyíltan beszélnek egy halálos betegségről.

– Az volna a szerencsés, ha az emberek sokkal jobban odafigyelnének saját maguk és környezetük egészségi állapotára. Rendszeresen járnának szűrővizsgálatokra.

Hírességek, akiket megtámadott a betegség

- Eva Peron, a volt argentin elnök felesége

- Husszein jordániai király

- Nancy Goodman Brinken, az USA volt budapesti nagykövete

- Franjo Tudjman volt horvát államfő

- Maureen Elisabeth Reagan, Ronald Reagan lánya

- Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök

- Charles de Gaulle tábornok, volt francia államfő

- Nelson Mandela, dél-afrikai államfő

- Francois Mitterrand, volt francia államfő

- John Kerry USA-elnökjelölt

- Colin Powell, az USA külügyminisztere

- Vaclav Havel, korábbi cseh államfő

Körmendi Gábor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!