Hírek

2005.01.05. 05:28

Gellei derűlátó a csődben

A lehető legtöbbet hozta ki játékosaiból az ősszel Gellei Imre. Hiába jutott csődbe a ZTE, a játékosok becsületből is maradandót alkottak. Hogy ki megy, ki marad a futballisták közül, a héten dől el.

Malonyai Péter

Pénzzel (is) megtámogatott kollégáinál sokkal optimistább Gellei Imre. A volt szövetségi kapitány azért bizakodó, mert az áldatlan állapotok, a nagy-nagy szegénység ellenére is megőrizte tartását a csapata. – Egy esztendeje az utolsó helyen állt a Zete, a bajnokság végén kilencedik lett, most a harmadik hely a miénk – elemez az edző. – Szakmailag tehát előreléptünk, ami az anyagi csőd árnyékában több mint diadal, ráadásul azt sejteti, hogy a futballistáim valódi sportemberek. Gellei nem tett engedményeket, a nehéz helyzetben is önmaga maradt. – Az edző, a pedagógus csak akkor lehet sikeres, ha következetes – magyarázza. – Ha csak egyszer is enged a negyvennyolcból, elveszítheti a hitelét.

Szerencsére a játékosoknak eszük ágában sem volt könnyítést kérni, tették a dolgukat, ahogy kell. Egyébként, aki hivatásának tekinti a munkáját, nem teszi másként a dolgát akkor sem, ha nem kap pénzt érte, az önbecsülése fontosabb a pénznél. A klub adóssága 470 millió forint, kezelhetetlen öszszeg. A társaság tartozik fűnek-fának, így aztán érthető, hogy Gellei Imre még nem tudja, kikkel láthat neki hétfőn a felkészülésnek. Ha minden igaz ma délutánra okosabb lesz, ugyanis a délelőtt folyamán egyeztet a jövőről az előljárókkal.

Gellei Imre

Szül.: Badacsonytomaj, 1950. 03. 29.

Edző:

Keszthelyi Haladás (1977–83),

ZTE (1983–86),

Győri ETO (1986–87),

Keszthelyi Haladás (1987–88),

Siófok (1988–90),

Vasas (1991–92),

MTK (1992–94 tavasz),

Siófok (1994–95),

Vasas (1995–99),

utánpótlás szöv. kap. (2000–01 ősz),

szövetségi kapitány (2001–2003 dec.),

ZTE (2004 január–)

Kíváncsiság

Az őszi szezonban hét mérkőzésen összesen 45 500 néző volt kíváncsi a csapatra Zalaegerszegen, meccsenként átlagosan 6500-an. Az adat – öszszevetve a város lakosainak számával (62 000) – egyértelműen bizonyítja, a ZTE meccsei eseménynek számítanak. Érdekes adalék a magyarországi profizmushoz: ott is beköszönt a csőd, ahol egyértelműen van kereslet a futballra.

Waltner még gondolkodik

A dolgok jelenlegi állása szerint Bardi Gábor, Szamosi Tamás, Ivan Janjics és Gyánó Szabolcs hagyja el a klubot, Waltner Róbert még vacillál. Távozásukból nem remélhet anyagi hasznot a ZTE, mert a klub tartozik nekik. Jobban jár a vállalkozás, ha csönben elengedi azt, aki menni akar, mintha üzletelni próbálna velük. A játékosok ugyanis följelenthetik a klubot szerződésszegésért, a jogvitát megnyernék, s mert a pénztár üres, következne a pontlevonás. És persze az sem biztos, hogy másutt akkor is kellenének a menni készülők, ha fizetni kellene értük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!