Hírek

2005.01.26. 07:13

Forma–1: orosz kézbe került a Jordan

Alex Shnaider orosz acélmilliárdos végül döntött: a tervezett 2006 helyett már idén beszáll a Forma-1-be azáltal, hogy megvásárolta Eddie Jordan istállóját.

Méhes K.

A Midland-csoport eredetileg csak jövőre akart színre lépni, de hamar rájött, mindenki jobban jár a Jordan bekebelezésével. Megspórolja a FIA-nak befizetendő 48 millió dollárt, s nem kell 3 évet várni arra, hogy újoncként részesüljön a tv- és reklámbevételekből. Ráadásul kap egy kész istállót – akárcsak a Red Bull a Jaguar révén.

Az idei év még teljesen mértékben Jordan-színekben zajlik majd, az új autót is EJ15-nek hívják, ám a csapatvezetés természetesen megoszlik már Eddie Jordan és Shnaider által jelölt új ember között. Kérdés, hogy pilótafronton mi jelent majd mindez, mert a Midland istálló autójának várományosa a mexikói Mario Dominguez volt, ám ő az idei évre már aláírt az Egyesült Államokba, mégha tesztelni biztosan fog is. Az oroszok színre lépésével valószínű, hogy Baumgartner jordanes esélyei nullára apadtak, elvégre még az sem lehetetlen, hogy az orosz Szergej Zlobin tekeri majd az egyik autó kormányát. Itt is szóba került a Renault-támogatta Montagny neve, illetve az osztrák Friesacher.

Eddie Jordan „búcsúbeszédében” mindenkinek köszönetet mondott, Ecclestone-nak, egykori pilótáinak, az egész csapatnak és magának Shnaidernek is, hogy életben tartja a Jordan nevet – még egy évig legalább.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!