Hírek

2005.01.13. 00:00

Foglalkoztatáspolitikai javaslatcsomag készül

A kormánytól őszinteséget, a parlamenti pártoktól összefogást vár a Fidesz a munkanélküliség csökkentése érdekében. – Magyarországon fenyegető a munkanélküliség. Indokoltnak látjuk, hogy a parlamenti pártok – Magyarország politikai elitje – tegyék félre a fölösleges és kicsinyes harcokat, fogjanak össze, mert az országot nem az unió, nem a jó szerencse, csak a munka húzhatja ki jelenlegi rossz helyzetéből – állítja Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke.

BAMA

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint egy év alatt, 2004. végére 29 ezer fővel növekedett a munkanélküliek, és 54 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma. A munkanélküliségi ráta eléri a 6,3 százalékot, míg a pályakezdők munkanélkülisége 17 százalékos, vagyis 10 ezerrel nőtt a fiatal munkanélküliek száma tavaly – tette hozzá az alelnök. A Fidesz foglalkoztatáspolitikai javaslatcsomagot készít, amelyet a tavaszi ülésszak elején terjeszt a parlament elé. Ebben a versenyképesség növelése érdekében a bérköltségek csökkentését, a kis- és középvállalkozások támogatását és a tudásközpontú gazdaság megteremtését javasolják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!