Hírek

2005.01.25. 00:00

Egyetlen egy fát sem kellene kivágni

Kiss Gergely

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A 4D Építész Studió a Hajós uszoda medencéinek átalakítását javasolja
[/caption]A Hajós Alfréd uszoda meglévő medencéinek átalakításával is megrendezhető a 2006-os úszó EB – állítja Csemez Attila, a Mozgalom a Margit-szigetért Egyesület szakértője.

A tájépítész-professzor a szervezet tegnapi tájékoztatóján a korábban formai okok miatt elvetett 4D Építész Stúdió pályázatát ismertette. Eszerint az uszoda jelenlegi területén belül, jóval kisebb környezeti terhelés mellett lehetne a beruházást megvalósítani. Mindössze az ötven méteres és a műugró medencét kellene átalakítani. Ehhez egyetlen darab fát sem szükséges kivágni, így a sziget zöldterülete sem csökkenne. A stúdió tervezete a meglévő lelátókkal számol, melyek mobil részekkel bővíthetők. A nézőtér árnyékolását  napvédő ponyvákkal oldanák meg. Csemez Attila elmondta, a 4D javaslatával környezetkárosítás nélkül lehetne megrendezni az EB-t. Az eredeti terv megvalósításáról január 27-én dönt a fővárosi közgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!