Hírek

2005.01.11. 00:00

Döntenek az Etele téri állomás tulajdonjogáról

Cs.

Ma rendeződhet a négyes metró majdani Etele téri végállomásához kapcsolódó területek sorsa. A Fővárosi Önkormányzat Tulajdonosi Bizottságának ülésén többek között tárgyalnak és döntenek erről is. Király Péter, a Vagyonkezelési Ügyosztály vezetője elmondta: a XI. kerület már jóváhagyta a környék szabályozási tervét.

A majdani metróvégállomásnak még a MÁV és több más cég a tulajdonosa. Most a főváros illetékes bizottságának kell meghoznia határozatát azért, hogy az építési területetek tulajdonjoga az építtetőé legyen.

Az Etele téri metróvégállomásnak egyébként két kijárata lesz, egy az Etele tér, egy Őrmező felé. Úgy alakítják ki, hogy  a vonal a későbbiekben meghosszabbítható legyen Budaörs felé. A 90 méter hosszúságú állomás egy most kihasználatlan, szemetes területen kap helyet. Az Etele téri végállomás több mint 16 méterrel lesz a földfelszín alatt.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!