Hírek

2005.01.13. 09:00

Csonttörő csatornaváltása?

Kapós lett a profi boksz, a kereskedelmi televíziós csatornák versengenek a hazai ökölvívókért. A legnézettebbek Erdei Zsolt mérkőzései, ám az RTL Klubnál a jövőre is gondolnak, szívesen átcsábítanák a Felix-Promotion képviselőit a TV2-től.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="248"] Több millió ember látta, ahogy Nagy „Csonttörő”János (jobbról) legyőzte az argentin Julio Pablo Chacónt
[/caption]A Reggel információi szerint az RTL Klub már többször megkörnyékezte Rácz Félixet és az általa menedzselt bokszolókat. A Felix-Promotionnek azonban élő szerződése van a TV2-vel, így öklözői csak abban az esetben válthatnak csatornát, ha az RTL Klub kifizeti a bírságot. Ilyenre egyébként a magyarországi kereskedelmi televíziók történetében már többször is volt példa.

Lóránt Gergely, a TV2 marketing és PR vezetője hallott a rivális csatorna törekvéseiről, de semmiképpen sem szeretnének lemondani a Ring című műsorról. – Már tavaly szeptemberben, vagy októberben hallottam arról, hogy az RTL Klub szívesen látná bokszolóinkat – mondta Lóránt Gergely. – A Felix-Promotionnek igen jó pozíciója van a TV2-nél, együttműködésünk gyümölcsöző. Az eddigi csúcspont a tavalyi, Chacón nevével fémjelzett győri gála volt, de igazából csak idén érik be a munkánk. Nekünk az a lényeg, hogy a nézők magas színvonalú mérkőzéseket lássanak. Rácz Félixék már bizonyítottak, a nézettség pedig önmagáért beszél.

A szerződés időtartamát és feltételeit a TV2 nem kívánja nyilvánosságra hozni. A másik felet szintén titoktartásra kötelezik. – Sem megerősíteni, sem cáfolni nem szeretném a hírt – nyilatkozta a Felix-Promotion tulajdonosa. – Az eredményeinkkel elégedett vagyok, hiszen Nagy János immár nézettségben és népszerűségben is stabil második Erdei Zsolt mögött. Ez azért különösen is örömteli, mert Erdei már több mint, négy éve van a képernyőn, míg Nagy János csak egy éve.

Erdei Zsolt tarolt

nézettségi adatok 2004-ből:

1. Erdei–Garay (RTL Klub) 58.3 % (a teljes lakosság körében)

2. Erdei–Gonzalez (RTL Klub) 48.9 %

3. Kótai–Roche (RTL Klub) 46.7 %

A TV2 legnézettebb ökölvívóműsorai:

Amazonok éjszakája 35.2 %

Nagy–Chacón 34.3 %

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!