Hírek

2005.02.01. 00:00

Bűnesetek családon belül, a nők erőszakosabbak

Nagy E. D.

Nőtt a családon belüli erőszakos bűncselekmények száma – mondta a rendőrség évértékelőjén Bene László. Az országos rendőrfőkapitány szerint tavaly csaknem kétszer ennyi eset történt, mint egy évvel korábban.

Az idősek, gyermekek és nők elleni bűncselekmények visszaszorítására intézkedési tervet dolgoznak ki, ez várhatóan néhány napon belül elkészül. Bene lapunknak azt mondta: ezekben az esetekben, főleg az élet elleni támadásokban, a gyanúsítottak többsége nő. Lamperth Mónika belügyminiszter szerint kutatókkal vizsgálják ennek okát. Más területeken ugyanis nem bizonyulnak a nők erőszakosabbnak.

Az évértékelőn elhangzott az is, hogy hatékonyabbá vált a felderítőmunka, különösen a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál. Lamperth sikeresnek nevezte a rendőrség átszervezését, amely idén fejeződik be. Júniusban kezdik meg működésüket a Nemzeti Nyomozó Iroda vidéki csoportjai. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!