Hírek

2005.01.19. 00:00

Bontják a lakott házakat

Több család nem tud elköltözni a tervezett csepeli gerincút miatt bontásra ítélt lakásából. Ugyanis az ott-honukért felkínált összegből nem tudnak azonos színvonalút vásárolni.

Vultur Csaba

A csepeli Magyar utca környéke holdbéli tájra hasonlít. Itt fut
majd a csepeli gerincút. Az útjában álló épületek bontását már megkezdték, de a környék mégsem lakatlan. A önkormányzat vételi ajánlatot tett az ingatlanok tulajdonosainak. Akik azonban nem adták a házat, a lakást any-nyiért, amennyit kínáltak érte, most kisajátításra várnak. Harai Éva és Kunu Károly egy háromlakásos földszintes házban lakik. A több millióért felújított ottho-nukért ajánlott vételárat nem fogadták el.

– Ennyiért nem tudunk Csepelen ugyanekkora lakást vásárolni. Ezért maradunk. A szomszédos ingatlanokat azonban elkezdték bontani. Csakhogy megbontották a mi házunkat is. Pénteken pedig a saját padlásunkról szedtem le egy alakot, aki a bontás miatt jött – mondja Kunu. – Úgy érezzük, el akarnak üldözni bennünket innen.

– Csepel szerepe csupán az előkészítés, az utat a főváros építi, és a kisajátítást is ők végzik. A kártalanítás őszre lezárul, és az útépítés is megkezdődik – mondta Szlávik Zoltán, a fejlesztési csoport beruházási tanácsadója. Tény, hogy a környéken lakók helyzete egyre kényelmetlenebb.

Hagyták lepusztulni

Németh Szilárd, a csepeli testület ellenzéki frakcióvezetője szerint a gerincút építését mindkét önkormányzat a saját sikereként ünnepli, de a problémákból egyik sem kér. – A főpolgármester és Tóth Mihály csepeli polgármester egymásra mutogatnak – mondja a fideszes képviselő. Szerinte azért ajánlhatnak alacsony árat a bennlakóknak, mert

a környéket hagyták lepusztulni. – A főpolgármester 1996-ra ígérte a gerincút megépítését. Ezért itt mintegy tíz éve semmilyen fejlesztésbe nem fogott a kerület. Nem csoda, hogy elértéktelenedett – mondta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!