Hírek

2005.01.27. 00:00

A városatyák döntik el, mennyiért taxizhatunk

vajta zoltán

Különös rendeletet tervez a fővárosi önkormányzat. Hatósági árassá szeretnék tenni a budapesti taxitarifákat. Azaz ezentúl a városatyák döntenék el, mennyiért taxizhatunk. Többet kellene fizetnünk, ha telefonon rendeljük a taxit. Sokkal olcsóbb volt tárcsázni a megszokott számot, mint utcán beülni a kocsiba.
Az ember ilyenkor felhördül. Na, már megint áremelés. Ennél azonban sokkal többről van szó. A fővárosi politikusok azt mondják, ők csak rendet szeretnének tenni. Hiszen hogyan is tartható az az állapot, hogy ahány taxis cég, annyiféle fuvardíj. Az utasokat átverő taxishiénák ellen egységes viteldíjat kell megállapítani. Jelenleg gyilkos árverseny folyik taxifronton, ami nem jó a fuvarozóknak. A cégek egymás alá licitálnak, hogy elorozzák az utasokat. A budapestieknek és a turistáknak az sem jó, ami most van – mondják az önkormányzatnál.
A demokrácia tizenötödik évében a Városházán úgy gondolják, meg kell fogni az állampolgárok kezét. Mert nem tudnak szabadon dönteni. Dehogynem. Még néhány ilyen különös tervezet és jövő ősszel dönteni fognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!