Hírek

2005.01.05. 05:22

A síelés volt a sláger

A sportoló is csak ember, az ünnepek alatt szívesen kipihenné magát.

Schiller Zs.–Riskó M.

A programok változatosak, de a többség a síelést részesíti előnyben. Egyeseknek viszont a langyosabb edzések is ünnepszámba mennek.

Deák Bárdos Mihály Európa-bajnok birkózó,  az olimpia után nyaralt, majd pihent egy ideig. Novemberben viszont elkezdte a munkát. A téli szünetben három napot töltött otthon Miskolcon, a szüleinél. Szilveszterre már visszatért Budapestre. Hétfőtől pedig folytatja az edzéseket. Nagy tervei vannak 2005-re, aranyat akar nyerni a soros világversenyen.

Kovács Kálmán, a Budapest Honvéd labdarúgó-csapatának másodedzője a napokban érkezett haza Franciaországból, ahol síelt az egykori válogatott labdarúgó. Tegnap  viszont már klubja olasz tulajdonosával, Piero Pinivel tárgyalt a tavaszi szezonról.

Simóka Bea, világbajnok öttusázónő eredetileg Törökországba utazott volna, ám a túra nem jött össze. Helyette Grazban töltött öt napot, ám azon kevesek közé tartozott, aki csupán sétált és pihent, s nem síelt Ausztriában. Igaz, nem is tehette, mert megsérült december első napjaiban: a vívók országos bajnokságán eltörte az ujját.

Gyurta Dániel,  olimpiai ezüstérmes úszónak – hiába szolgált rá egy kis pihenőre –  esélye sem volt lustálkodni. Mindössze annyi könynyebbséget élvezett a 15 éves sportoló, hogy az ünnepek alatt a megszokottnál kevesebbet kellett edzenie. Az úszástól elvont időt azonban nem a barátaival töltötte Gyurta, helyette otthon tanult, hiszen magántanulóként a vizsgákon kell helytállnia a Veres Péter Gimnáziumban.

Erdei „Madár” Zsolt az utolsó percig kihasználta a rövid téli szünetet. A karácsonyi ünnepekre hazautazott, majd néhány napot Ausztriában töltött. Szilveszter előtt a tiroli havas lejtőkön síelt, a 2004-es évet pedig mennyasszonyával, Arabellával és leendő anyósával búcsúztatta
a kiváló bokszoló. A hét elején már újra Németországban volt jelenése Madárnak, hiszen klubja, a hamburgi székhelyű  Universum Promotion nem engedélyezett számára több pihenőt. Erdei  Ma-dár egyébként nem az a típus, aki nagyon elengedné magát a szabadság alatt, a pihenője idején is szinte minden nap erőnléti és futó edzéseket végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!