Hírek

2005.01.13. 08:45

A hölgy harcol, lő és gyönyörű

Gara R.

Milla Jovovich igazi harcos. Hihetetlen elszántsággal lő, verekszik és karatézik. A most mozikba kerülő Kaptár 2 című filmben fölveszi a harcot az ördögi Védernyő Vállalattal és a szörnyetegekkel. Ráadásul bárhonnan is fotózzák, gyönyörű. A küzdőszellem gyerekkora óta sajátja. A kelet-európából érkezett családnak nem volt könnyű dolga a Reagan-korszak Amerikájában. A kislányt azonban már 11 éves korában fölfedezte egy jó szemű fotós, és hamarosan a legkeresettebb szupermodellek közé emelkedett. A színészi pályára édesanyja unszolására lépett. 1992-ben, 16 évesen úgy döntött, megszabadul anyja elnyomása alól, ezért Londonba költözött.

Az áttörést Luc Besson Az ötödik elem című filmje főszerepe hozta meg. Millát kétezer nő közül választotta ki a rendező, mit sem törődve a kritikusok fanyalgásával. Színészi leckéket adott Millának, és karateedzőt vett mellé. A közös munka eredményeképpen a szupermodellből igazi színésznő lett. Bessonnal való házasságuk rövid életűnek bizonyult, de még egy óriási alakítást köszönhetünk neki. A színésznő Jeanne d''Arc szerepében is remekelt. Egyik legvonzóbb tulajdonsága: annyira szép, hogy mit sem törődik vele. A vásznon ezer arca van, a bohóctól a tragikus hősig mindent megmutat. A Kaptár második részét csupán miatta is érdemes megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!