Hírek

2004.12.15. 07:26

Többet kérnek otthonaikért a csepeliek

Tüntetést tartottak a tervezett csepeli gerincút nyomvonalán élők tegnap a XXI. kerületi önkormányzat épülete előtt.

Kiss Gergely

[caption id="" align="alignleft" width="157"] Szendi Imréné (58), a tiltakozás egyik szervezője ismertette a tüntetők álláspontját
[/caption]Az érintett negyven család elfogadhatatlannak tartja, hogy a főváros áron alul venné meg ingatlanjaikat.

– Annyit kérünk, hogy a jelenlegihez hasonló házakban, lakásokban élhessünk – mondta Szendi Imréné (58), a tiltakozás egyik szervezője. – Szükségesnek tartjuk a gerincutat, de ne lopjanak meg minket. Az ingatlanok értékét a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Rt. becsülte fel.

A tüntetők szerint milliókkal kevesebbet ígérnek a valós árnál. Elmondták, az Öt Társ Kft. korábban sokkal többre értékelte otthonaikat. A cég a helyi önkormányzat felkérésére járt el, áraikat azonban a fővárosi vezetés soknak találta. A tiltakozók álláspontjukat levélben is megfogalmazták, amelyet átadtak Tóth Mihály csepeli polgármesternek.

Bírósághoz fordulhatnak

Kolláth György alkotmányjogász szerint:

1. Ha valaki nem fogadja el a közérdekből lebontásra ítélt ingatlanjáért kínált árat, az ügy a közigazgatási hivatalhoz kerül.

2. A hivatal saját szakértőivel is felbecsülteti a lakás vagy ház értékét. Ha az érintettnek ez az összeg sem felel meg, fogadjon ügyvédet.

3. Forduljon bírósághoz.

Ilyen esetekben általában a tulajdonosnak kedvez az ítélet. Otthonaikért magasabb árat állapítanak meg.

Kiss Gergely -->

Címkék#Vélemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!