Hírek

2004.12.08. 00:00

Nyertesek vására a Vörösmarty téren

Budapest legszínvonalasabb karácsonyi vására a Vörösmarty téri. Igazi mesteremberek árulják értékes portékáikat. Olyanok, akik nagy vásárokon nyertek díjakat.

Nagy Vajda Zsuzsa

[caption id="" align="alignleft" width="302"] Tejföl, hagyma, szalonna kerül a kenyérlángosra. Boksa László (29) régi recept szerint, kemencében süti.
[/caption]– Természetes alapanyagból kézi szövésű termékeket, régi polgári és nemesi viseletet árulok – mondja Vudák Józsefné (50). A Békés megyei Csorvásról érkezett árus az elmúlt tizenöt év alatt több száz díjat nyert alkotásaival. Francia bársonyt, pamutot használ alapanyagnak.

– Egy patkolókovács-mesternél tanultam a mesterséget Turcsán, ezelőtt harmincöt évvel – mondja a pilisborosjenői Takács Zoltán (55). Izzó vaslapot nyújt és szélesít szerszámaival az üllőn. Lábosalátét készül. Gyertyatartót, szalvétatartót, kopogtatót és fogasokat is kínál. Amióta a Vörösmarty téren vásárt rendeznek, minden évben visszajár. A részvétel egyetlen feltétele, hogy a helyszínen dolgozzon és bemutatót is tartson mesterségéről.

A Kolozsvárról érkezett Károly Sándor Áron (24) szerint, olyan ez a hely ahol az ember igazán azt érezheti, hogy magyarok között van.

Árak és helyszínek

Nagyobb karácsonyi vásárt idén összesen tíz helyszínen rendeznek Budapesten. Mostaz ötödik alkalommal megtartott Vörösmarty téri vásárra több mint száz kézműves elárusító jelentkezett. Napi ezerhatszáz forint egy négyzetméter ára.

Árak:

Kovácsolt gyertyatartó 8500 forint

Báli ruha 70000 forint

Kézzel festett csésze 1500 forint

Mikulás baba 1350 forint


További programok a Vörösmarty téren

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!