Hírek

2004.12.11. 00:00

Még mindig dől a támfal

Tehermentesítik a hűvösvölgyi villamos-végállomás támfalát. Az építmény évek óta mozog. Reped, csúszik, dől.

Kiss Gergely

Öt esztendeje adták át a megújult hűvösvölgyi villamos- és autóbusz-végállomást. A létesítmény leglátványosabb eleme az a támfal, amely a Főmterv Rt. tervei alapján épült meg. Ismertségét mégsem különleges kialakításának köszönheti. Egy évvel átadása után a fal megmozdult. Azóta reped, csúszik, dől.

Egyes részei havonta négy milliméterrel közelítenek a fal alatt parkoló autóbuszok felé. A támfal tetején egy parkoló található, melynek burkolatán többcentis repedések láthatók. A külső szegély korlátja és kandeláberei lassan 45 fokos szöget zárnak be.
A fővárosi önkormányzat a Győri Műszaki Főiskola szakértőit kérte fel a probléma kivizsgálására.

Jelentésük a napokban készült el, melyről a főváros út-, műtárgyalosztályának vezetője tájékoztatta lapunkat. Konyáry Zsófia elmondta, még idén tehermentesík a falat. Eltávolítják a parkoló korlátait és a betonkoszorúba ágyazott kandelábereket. A végső megoldás ügyében tovább folynak a vizsgálatok.

Miután a fal műtárgynak minősül, Konyáry szerint a százmilliós beruházás javításait a kivitelezőnek kell elvégeznie. Jelen esetben a Magyar Aszfalt Kft. jogutódjának, a Strabag Építőipari Rt.-nek. A cég érintettjei lapzártánkig nem válaszoltak megkeresésünkre.

Polereczky Judit (46), eladó:

– Évek óta nem tettek semmit a dőlés megállításáért. Mindenki egymásra mutogat, senki nem akarja vállalni a felelősséget. Cselekedni a nagyobb baj előtt kellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!