Hírek

2004.12.14. 07:46

Marad a sikerkapitány

A héten meghosszabbítják Kemény Dénes szerződését a magyar férfi vízilabda-válogatottnál – jelentette ki a Reggelnek Martin György, az MVSZ elnöke.

Riskó Márton

A megállapodást eddig csak azért nem szentesítették, mert nem dőlt el, hogy két- vagy háromoldalú szerződést kössenek. Martin elmondása szerint egy szponzor vállalta, hogy segédkezik a sikeredző bérének fizetésében. Amennyiben a cég ma megerősíti szándékát, megkötik a háromoldalú szerződést.

Ha erre nem kerül sor, a vízilabda-szövetség nem vár tovább, hanem kétoldalú megállapodást ír alá a kapitánnyal.
– Mindenki biztos lehet abban, hogy Kemény Dénes marad a szövetségi kapitány – mondta Martin György.

– Már hetekkel ezelőtt megegyeztünk a feltételekről, csupán az a kérdés, hogy hány oldalú szerződést kössünk.
Kemény Dénes amerikai ajánlatával kapcsolatban Martin úgy nyilatkozott: a tengerentúli lehetőségről már jóval korábban tájékoztatták a kapitányt, úgyhogy ez semmit nem változtat a helyzeten. Ennek megfelelően azok a híresztelések sem fedik a valóságot, hogy Kemény most több pénzt kérne, mint korábban.

Miért fontos, hogy doktor Kemény Dénes legyen a szövetségi kapitány?

Kemény Dénes 2001-ben vette át az akkoriban nem remeklő vízilabda-válogatott irányítását. Azóta olimpiát kétszer (2000, 2004), világbajnokságot egyszer (2003), Európa-bajnokságot pedig szintén kétszer (1997, 1999) nyert a csapattal. Egy vb-ezüst (1998), illetve két Eb-bronz is színesíti éremgyűjteményét. A Világkupát (1999) és a Világligát (2003, 2004) szintén megnyerték a Kemény-legények.

Riskó Márton -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!