Hírek

2004.12.21. 07:15

Keveseknek futja többre

Címkék#Vélemény

Átlagosan 34 ezer forintot költ egy magyar család a karácsonyi ajándékokra. Kupa Mihály kiadása is csak azért lesz magasabb, mert felmentek az árak. Bod Péter Ákosé azért kevesebb, mert a vizsgáztatási csúcs miatt nem ér rá vásárolni.

Horváth K. József

[caption id="" align="alignleft" width="176"] A magyar lakosok többsége ugyanannyit költ, mint tavaly
[/caption]Aranyvasárnap elmaradt a vásárlók várt rohama a fővárosban. A Marketing Centrum november 25. és november 29. között készült kutatása szerint az idei és tavalyi ünneplés összehasonlításában inkább csak a diplomások és a nagyobb jövedelműek érzik úgy, hogy gazdagabb lesz idén a karácsonyuk. A megkérdezett felnőttek két százaléka nem vesz idén senkinek sem ajándékot.

Az érdemben válaszolók átlagosan hét családtagot, barátot lepnek meg. A szegényebbek hat, a tehetősebbek nyolc családtagnak, barátnak tesznek csomagot a fa alá idén. 

A válaszolók átlagosan 34 ezer forintot terveznek karácsonyi ajándékokra költeni. A kisebb fizetésűek átlagosan 18 ezret, míg a tehetősebbek átlagosan 51 ezer forintot. A karácsonyi ünnepi fogásokra a válaszolók átlagosan 15 ezer forintot terveznek fordítani. A többet költők átlagosan 20 ezer forintot, az ünnepi étkezésre kevesebbet szánók ennek a felét.
Az idei karácsonyra a magyarok összesen átlagosan 50 ezer forintot terveznek költeni, amelynek nagyobb része ajándék. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!