Hírek

2004.12.06. 00:54

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Új szárny
Hatvanhat új lakrésszel bővült a Szociális Missziótársulat Krisztina körúti szeretetotthona. A mintegy 630 milliós beruházást a Széchenyi-terv pályázatán elnyert támogatásból, illetve adományokból finanszírozták. (vs)

II. kerület Barlangi ünneplés
A polgármesteri kabinet szombaton délelőtt a hivatal dolgozóit és családtagjaikat barlangi Mikulás-programon látta vendégül. (vs)

III. kerület Vásár
Ünnepi díszbe öltözött a hét végén az óbudai Fő tér. A színes kulturális eseményekkel egybekötött adventi, karácsonyi vásár még három hétig tart. (nvzs)

IV. kerület Védőoltás
Az újpesti háziorvosi rendelőkben és kórházakban összesen
13000 influenza elleni védőoltást készítettek elő. A betegek jelentkezésére várnak. Az oltás ezúttal is térítésmentes. (fm)

V. kerület Bérlakások
Tíz lakásban már laknak, további 19-be pedig még ebben az évben beköltözhetnek a lakók. A Báthory utcában, az Arany János utcában és a Sas utcában lévő lakásokat pályázaton nyert 270 millió forint felhasználásával építette fel a kerület. (vs)

VI. kerület Klubest
Ismét összejövetelt rendez a terézvárosi Etnoart Klub. E találkozókon azok vesznek részt, akik szeretik az egzotikus kultúrákat, kíváncsiak távoli népek életmódjára. December 6-án, hétfőn este 7-kor több mint húsz hangszeren előadott ősi zenét hallhatnak az érdeklődők a Benczúr Házban. (rv)

VII. kerület Gyereksereg
Sok érdeklődő fordult meg vasárnap az Almássy Téri Szabadidőközpontban. Az adventi kölyökvár rendezvényén a meseelőadáson kívül ajándékkészítésre, karácsonyfa-díszítésre is alkalom nyílt. Természetesen játéklehetőség is akadt bőven, de a felnőttek sem unatkoztak. (kg)

VIII. kerület Alapdokumentum
A képviselő-testület elfogadta a józsefvárosi ifjúsági tervet. Ezentúl minden, az ifjúságot érintő rendeletet, intézkedést, feladatmeghatározást csak e dokumentum szellemében hozhatnak meg a kerületi honatyák.(fm)

IX. kerület Támogatás
A nyugdíjban, nyugdíjszerű ellátásban részesülők, valamint a négy vagy több gyermeket nevelő családok karácsonyi támogatást kapnak. Ez utóbbiak közül csak azoknak jut a pénzből, akiknél az egy főre eső jövedelem 46400 forint alatt van. (vs)

X. kerület Brókerügy
A városházi ellenzék reméli, hogy kiderül az igazság. A kerületi MSZP-képviselők csoportja szerint a Kulcsár Attilával összefüggésbe hozható szerződésekre az előző polgármester, a jelenlegi jegyző aláírását és a pénzügyi iroda pecsétjét ráhamisították – áll a kerületi lapban megjelent közleményben. (ia)

XI. kerület Ásványbarátság
Tegnap rendezték meg tizenhetedszer a magyar ásványbarát-találkozót a Zsombolyai utcai TIT Stúdióban. A látogatók a Kárpát-medence természeti kincseivel, ásványaival, kőzeteivel ismerkedhettek meg. (tt)

XII. kerület Mikulás
Önkormányzati Mikulás-ünnepséget tartanak hétfőn délután a Hegyvidéki Művelődési Központ kupolatermében. (ka)

XIII. kerület Kiárusítás
Az önkormányzat hozzájárult az Turbina utca 4. szám alatti, 1083 m2 alapterületű ingatlan értékesítéséhez, amit a Sabor Ingatlanhasznosítási Kft. vett meg 196,3 millió forintért. (fm)

XIV. kerület Beruházás
Jövőre elkezdődhet a kisföldalatti Mexikói úti végállomása feletti épület átépítése, melynek során parkolóházat és bevásárlóközpontot hoznak létre. (nvzs)

XV. kerület Ünnepi meglepetés
December 18-án 3 órakor a Városházi karácsony lesz a városháza dísztermében. Kétszáz nehéz sorsú gyermeket vár műsor és meglepetés. (zsp)

XVI. kerület Megemlékezés
A Dr. Lumniczer Sándor Alapítvány kuratóriuma emlékünnepséget rendez december 10-én 16 órakor a Tormay Károly Egészségügyi Központban. Posztumusz díjakat adományoznak az orvos elődöknek, akiknek tevékenysége kiállta az évtizedek próbáját. (lma)

XVII. kerület Internet
Dr. Hoffmann Attila polgármester fogadóóráját ma délután 14–16 óra között tartja. (vs)

XVIII. kerület Eredmény
Az időközi választáson a 2. számú egyéni választókerületben Ternyák Andrást (MSZP), a 18. számú választókerületben pedig Lévai István Zoltánt (Fidesz, KDNP, MDF, MKDSZ) választották meg képviselőnek. (nvzs)

XIX. kerület Körözés
A Mikulás keresésére indultak vasárnap a Bükkbe, Szilvásváradra a kispesti polgárok. A túrát az Üllői úti Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szervezte. (nvzs)

XX. kerület Cimbalomavatás
Hangversennyel avatja fel új cimbalmát hétfő este a Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. (ka)

XXI. kerület Emlékezés
Csepel lakossága szembeszállva a náci, fasiszta fegyveresekkel 1944. december 4. és 6. között megakadályozta a község kiürítését. A 60. évforduló alkalmából megemlékezést rendez. (vs)
 
XXII. kerület Táncoló Mikulás
Műsoros táncestet tartanak a nyugdíjasoknak délután négy órától a Szelmann-házban a Blaha Lujza Kör tagjai. (nvzs)

XXIII. kerület Jutalom
Holnap ülésezik a képviselő-testület. Várhatóan arról is döntenek, hogy kapjanak-e jutalmat a kerület vezetői, köztük Geiger Ferenc polgármester. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!