Hírek

2004.12.22. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Templomi koncert
Jótékonysági hangversenyt tartottak tegnap este a Böjte Csaba atya által vezetett dévai gyermekotthonok javára a budavári Mátyás-templomban. Az összegyűlt adományokat a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak adják át. (vs)

II. kerület Postaláda
A polgármester internetes postaládájában találtuk a panaszt, miszerint a József Attila utcában az út közepén augusztus óta nem szüntettek meg egy egy négyzetméteres gödröt. Három nappal később Varga Bendegúz alpolgármester válaszolt: a kátyút a kerület tegnap kijavíttatta. (vs)

III. kerület GYORSSEGÉLY
Négy-ezerötszáz forint karácsonyi juttatást utalt ki az önkormányzat a rendszeres gyermekvédelmi- és szociális támogatásban részesülőknek. A segélyt az időskorúak járadékában részesülők is megkapták. (nvzs)

IV. kerület Ösztöndíj
Az újpesti önkormányzat kihirdette az Újpest Diákösztöndíj pályázat nyerteseit. Összesen kilenc tanulónak szavazott meg támogatást a kerületi képviselő-testület. (fm)

V. kerület Napközis tábor
Játékos programokkal tölthetik a téli szünidőt a Belváros
diákjai az Aranytíz Művelődési Központ napközis táborában. (ka)

VI. kerület TÁRSASHÁZI TANÁCSADÁS
Ingyenes társasházi tanácsadást vehetnek igénybe kerületi lakóközösségek és lakástulajdonosok. Ügyfélfogadás minden pénteken reggel 9 és déli 12 óra között van az MSZP Andrássy úti helyiségében. (rv)

VII. kerület Engedély az átépítésre
A főpolgármesteri hivatal megadta az engedélyt a Síp utca (Dob és Wesselényi utca közötti szakasz) átépítésére. A tervezett helyszínrajz december 31-ig megtekinthető a helyi polgármesteri hivatal hirdetőtábláján. (kg)

VIII. kerület Kedvezmény
A józsefvárosi önkormányzat rendelete értelmében önkormányzati lakás megvásárlása esetén elengedik a vételár-hátralék felét, amennyiben a vevő december 31-ig kifizeti a hátralék másik felét. (fm)

IX. kerület Testedzés
Mélyizomtorna-foglalkozáson vehetnek részt a jobb erőnlétre vágyók szerdán a ferencvárosi Dési Huber István Művelődési Házban. (ka)

X. kerület HÖLGY UTCA
Tegnap délelőtt Demszky Gábor főpolgármester átadta a felújított Hölgy utca 21. szám alatti önkormányzati lakóépületet. A házban korábban 16 szoba-konyhás lakás és szükséglakás volt, amelyet fővárosi és kerületi pénzből építettek újjá. (ia)

XI. kerület Szünidei játékháló
Minden újbudai gyermeket várnak a Budapesti Művelődési Központban december 27., 28., 29. és 30-án 15 és 17 óra között. A gyerekek kipróbálhatják a legújabb számítógépes játékokat az eMagyarország pontban. (tt)

XII. kerület Rendőrlakások
Az önkormányzat öt lakás bérlőkiválasztási jogát átadta a kerületi rendőrkapitányságnak. Az önkormányzat tulajdonában lévő lakásokba kizárólag a XII. kerületben szolgálatot teljesítők költözhetnek be. (ka)

XIV. kerület ADVENTI EGÉSZSÉGNAP
Szűrővizsgálatokkal egybekötött ételkóstolóra várják az érdeklődőket a Myrai Szent Miklós Keresztény Egyház Nappali Melegedőjében (Cserei utca 10.) holnap fél tíz órától. (nvzs)

XV. kerület Jutalom
Hajdú László polgármester jutalmakat adott át a rendészeti szervek munkatársainak. A XV. Kerületi Rendőrkapitányság, a IV–XIV–XV–XVI. Kerületi Tűzoltó-parancsnokság és a polgári védelem tizenhét munkatársa részesült a kerület elismerésében. (zsp)

XVI. kerület Egyeztetnek
Közel negyven rendeletét kell átdolgoznia a kerületi önkormányzatnak. A módosításokra azért van szükség, hogy a helyi jogszabályok megfeleljenekaz uniós előírásoknak. (lma)

XVII. kerület LAKÁSFELÚJÍTÁS
Az önkormányzat megalkotta rendeletét a társasházak és a lakásszövetkezeti otthonok felújítására. A százmilliós keretösszegre várhatóan jövő év márciusban írják ki a lakóközösségeknek a pályázatot. (dná)

XVIII. kerület RÁSZORULÓKNAK
Karácsonyi ebédet ad az önkormányzat Családsegítő Szolgálata a szociális étkezdében (Üllői út 391.) pénteken déltől két óráig. (nvzs)

XIX. kerület UTÁNPÓTLÁS
Tegnap délután Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője és az ÚT 19 Alapítvány ötmillió forintot érő sportruházati termékeket ajándékozott a kispesti utánpótlás-labdarúgóknak. (dná)

XX. kerület Nyugdíjasklub
Harmonikás, éneklős összejövetelt tartanak szerdán a Csili Művelődési Központ nyugdíjasklubjában. (ka)

XXI. kerület
Az oktatási intézmények közül a Jedlik Ányos Gimnázium felújítását mindenképpen megkezdik 2005-ben. Más intézmények korszerűsítése is időszerű, a végrehajtás azonban pénzkérdés. (vs)

XXII. kerület ROMANTIKA
Zenés irodalmi estet tartott Vörösmarty költészetéről Huzella Péter és dr. Jászberényi József a kulturális központban. Az Irodalmi lépegető című sorozat januári előadása Petőfi Sándor és Arany János költészetével foglalkozik. (nvzs)

XXIII. kerület IDŐSEK
Karácsonyi ünnepséget rendeztek tegnap a soroksári Aranykereszt Gondozó Szolgálat idősek otthonában. A műsoros est nagy sikert aratott. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!