Hírek

2004.12.24. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Egyetemes a felelősség
Budavár műemlék épületeinek gondozása meghaladja az önkormányzat erejét. A polgármester, Nagy Gábor Tamás ezért kereste meg a minisztériumot, illetve az örökségvédelmi hivatalt. Az álláspontok egyeztetése után minél gyorsabban meg kell tenni a szükséges lépéseket. (vs)

II. kerület RENDŐRSÉG
A kerületi önkormányzat összefogott az MKB Euroleasinggel a rendőrök munkafeltételeinek javítása érdekében. Gépkocsikat, számítógépeket adtak át a kerület rendőreinek és felújították a kapitányság épületének helyiségeit. (vcs)

III. kerület KORSZERŰSÍTÉS
Jelentős építészeti-fejlesztési munkálatok indultak a Vörösvári úti járóbeteg-szakrendelőben. A tervek szerint január végéig egynapos sebészetre alkalmas műtőt és kezelőhelyiségeket alakítanak ki. (nvzs)

IV. kerület Felújítás
Kedvezményes kamatmentes hitelt kapott a Szent László tér 2. szám alatti társasház. A pénzt a nyolc lépcsőház vakolatjavítására, festésére költik. A lakóközösségnek csak a tőkét kell visszafizetnie, a banki óvadékot és a kamatot az önkormányzat vállalta át. (fm)

V. kerület Parkolási engedélyek
Az Alkotmánybíróság a kerületi lakosok ingyenes parkolására vonatkozó rendelet egyes rendelkezéseit megsemmisítette, a 2005. évi behajtási és parkolási engedélyek kiadását az új rendelet megalkotását követően, várhatóan 2005. január 24-től kezdik meg a Belvárosban. (ka)
 
VI. kerület FENYŐVISSZAVÁLTÁS
Január 2-tól válthatók vissza a Nyugati téren azok a fenyőfák, amelyeket az igénylők a Rügyecskék Közhasznú Alapítvány szervezésében béreltek. (rv)

VII. kerület Játszóudvar
A Rottenbiller utcai Janikovszky Éva Általános Iskola megkapta a telekhatárán lévő régi óvodaudvart. Erről az önkormányzat gazdasági bizottsága döntött. Az iskola vezetése játszóudvart alakít ki a területen. (kg)

VIII. kerület Kisebbség
A józsefvárosi önkormányzat rendelete értelmében a józsefvárosi székhellyel rendelkező kisebbségi önkormányzatok az éves költségvetés elfogadását követően pályázat útján igényelhetnek támogatást. (fm)

IX. kerület Háziorvosi körzetek
A ferencvárosi képviselő-testület jóváhagyta, hogy meg kell szüntetni, ugyanakkor fel kell osztani a 34-es háziorvosi körzetet. Ezentúl véglegesen két doktor látja majd el a munkát, de már nem a Gubacsi úti rendelőben. Január 1-jétől a körzet betegeinek egyik felét a Gyáli út 17–19.-ben, a másikat a Drégely utca 19.-ben fogadják. (ka)

X. kerület GYEREKMENÜ
Kőbányán a testület úgy döntött, hogy 2005-től megnöveli a bölcsődei konyhai nyersanyag-támogatások összegét. (ia)

XI. kerület Újbuda gazdálkodása
A kerületnek idén 22,8 milliárd forint állt rendelkezésére. Egyharmadát oktatásra, 16 százalékát a hivatal dolgozóinak bérére költötték. Az összes költség 15 százalékát egészségügyi és szociális támogatásokra, egytizedét hatósági feladatokra fordították. (tt)

XII. kerület Kórházi karácsony
A Magyar Rákellenes Liga és az Országos Onkológiai Intézet közös szervezésben betegek és orvosaik, több mint kétszázan ünnepeltek együtt a Kékgolyó utcában. (ka)

XIII. kerület Váltás
A képviselő-testület tudomásul vette Jankura Tamás lemondását  közbiztonsági bizottsági tagságáról, egyúttal megválasztotta utódjául Juhász Györgyöt. (fm)

XIV. kerület FENYŐVÁSÁR
Sikeres volt a Fidesz kerületi szervezetének kedvezményes fenyőfavására. A fák nagy része elfogyott, aki siet, délig még vásárolhat a készletből a Cinkotai út 92. szám alatt. (nvzs)

XV. kerület Nagy családok
A Hubay Jenő téren, folytatásként a polgármesteri hivatal dísztermében rendezték meg a „Mindenki karácsonyát”. Az eseményen a kerületben élő nagycsaládosok gyermekeit és a nehéz sorsú gyermekeket látták vendégül és szórakoztatták. (zsp)

XVI. kerület Bővülés előtt
A betelt cinkotai köztemetőt a Simongát utca mentén bővítenék a testület döntése szerint. (lma)

XVII. kerület VISSZAFIZETÉS
A Gózon Gyula Kamaraszínház Alapítvány egymillió forintos önkormányzati támogatásának visszatérítését a testületi ülés jövő év március 31-ig meghosszabbította. A színház az összeget új darab bemutatására fordította. (dná)

XVIII. kerület ELISMERÉS
Jutalmat kaptak kiváló munkájukért a rendőrök, tűzoltók és polgárőrök a Közalapítvány kuratóriumától. A díjátadást a polgármesteri hivatal aulájában tartották. (nvzs)

XIX. kerület BARLANGÁSZOK
A wekerlei Gyermekház barlangászklubjának csapata e héten a Mátyáshegyi barlangban túrázott. (dná)

XX. kerület Karácsonyfa
Magánfelajánlásnak köszönhetően idén is mindenki fenyőfája áll Pesterzsébet központjában. A szép ezüstfenyőt a Kossuth Lajos utca szökőkútjánál állították fel. (ka)

XXI. kerület
A Polgármesteri Hivatal a bővítését hosszú távú hitel igénybevételével valósítja meg. Az előkészítés költségét, 198 millió forintot a képviselő-testület a 2005. évi költségvetésbe beépíti. (vs)

XXII. kerület KONCERT
Év végéig látogatható a Karácsony a kastélyban rendezvénysorozat. Deák M. Gyöngyi szoprán énekes és Petrován Mária orgonaművész kedden lép fel a Kastélymúzeumban. (nvzs)

XXIII. kerület EGÉSZSÉGHÁZ
Felújítják jövőre az egészségházat a Táncsics Mihály utcában. A kerület a fővárosnál pályázik támogatásért. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!